Вегани организират нов протест (видео)

  • 28 август 2017 15:16

  • 4383
  • 8
Вегани организират нов протест (видео)
© Булфото (архив)

Протест за забрана на кожодерската индустрия и срещу промяна на наредбата за условията за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти ще започне на 31 август от 11.30 часа пред Министерството на земеделието, горите и храните.

Това съобщиха организаторите от Българския вегански съюз и от Националната координационна мрежа "Справедливост за животните" на пресконференция днес. От веганския съюз обясниха, че искат да бъде прекратена дейността на фермите за американски норки в България, които според тях са нелегални, тъй като американската норка не е включена в тази наредба. Те посочиха още, че американските норки са инвазивен вид и, ако бъдат пуснати в нашата природа, това ще унищожи много видове. По думите им сдруженията са лишени от правото на участват във вземането на решения и проекта за изменение на наредбата се изготвя без знанието на неправителствените организации.

Според Никола Донев животновъдната индустрия е най-отговорна за замърсяването на планетата, а 80 процента от горите се изсичат заради производство на фураж за животновъдната индустрия. Животинските продукти ни разболяват, ние сме плодоядни, не сме всеядни или хищници, смята той. Веганът отбеляза още, че животните са затворени във ферми, където се експлоатират през целия си живот и това е ненужно насилие.

Според Владислав Иванов проблемът е, че не си представяме животните като живи същества, а като храна и забавление.
Не е нужно да избиваме животните, за да носим тяхната кожа, като ги убиваме за спорт или ги поставяме в клетки, каза той и призова да спрем да делим животните на домашни животни и на храна.

Петя Богданова, която е веган майка и бебето й също е веган, обясни, че веганството в основата си е философия на ненасилие. Насилието е неприемливо в обществото, коментира тя и призова да възпитаме децата да уважаваме живота. Майката отбеляза, че, ако е правилно планирано, този вид хранене може да е здравословно за хора от всички възрасти. Този начин на живот е най-логичният и най-здравословният, е мнението на Емил Димов, който се занимава с бодибилдинг. Според него всички необходими вещества могат да се получат от растителната храна и това не пречи на мускулната маса, нито на спорта.

Последвайте канала на

БТА
4383 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.11.11 | 01:00

8
Според мен, отглеждането на Банкянски едър космат добитък трябва да се прекрати. Външният дълг стана 30 милиарда, кой ще го връща..

2017.11.11 | 01:00

7
Много сте малко едва 5 човека.. много се е стиснал тоя сорос напоследък но виж... гласността голяма

2017.11.11 | 01:00

6
Доказани ненормалници.
s.s.s

2017.11.11 | 01:00

5
Защо ще ни налагат тяхното виждане...не разбрах!
Биро

2017.11.11 | 01:00

4
Педерасти
Румен

2017.11.11 | 01:00

3
Вижте Джокович.Най-добрия тенисист за последното десетилетие.Откакто жена му го направи веган тръгна неудържимо надолу в класацията на АТП.А един наш веган катери осемхилядници за да докаже че даже и веган го може.

2017.11.11 | 01:00

2
От както свят светува, хомо сапиенс се е хранил със месо. Земеделието е развито на много по-късен етап от еволюцията на човека. Така, че вие вегани, дължите жалкият си живот на тези, които са се хранили с месо.
Румен Сомов

2017.11.11 | 00:58

1
имам канини и очите са ми отпред съжалявам недъгавите

Добави коментар

Водещи новини