Румен Радев: Самоков има не само богато наследство, но и множество перспективи за развитие

  • 21 август 2017 21:11

  • 2701
  • 1
Румен Радев: Самоков има не само богато наследство, но и множество перспективи за развитие
© Булфото (архив)

Самоков има не само богато наследство, а и множество перспективи за развитие, заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Самоков, където бе гост по повод празника на града. Държавният глава открои природните богатства в региона като предпоставка за икономическото развитие на града и призова те да бъдат опазени и за следващите поколения. Съобщението е на прессекретариата на президента.

Президентът почете заедно със жителите на Самоков паметта на свети Симеон Самоковски - един от мъчениците за вярата и свободата български. Самоковският митрополит е следвал не само пътя Божий, но и е отдал живота си за правото на своите братя да живеят свободно и достойно, според религията и обичаите си, каза още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

В изказването си държавният глава подчерта, че историята на самоковския край е богата и той е дал много на родината ни. Славата му разнасят ненадминатите майстори иконописци, гравьори и резбари. Пред техния гений се удивляваме и днес, когато прекрачим прага на храмовете, които са изографисали, заяви президентът.

По случай празника на Общината Негово Светейшество Неофит-Патриарх Български и Митрополит Софийски отслужи тържествен водосвет в съслужение с духовници от Софийска митрополия и самоковски духовници. Сред присъстващите на площад "Захарий Зограф" в града бяха народни представители, кметове на общини, стотици граждани, се посочва в съобщението на прессекретариата на президента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.22 | 08:22

1
В КАКВО ТОЧНО СЕ СЪСТОИ БОГАТОТО НАСЛЕДСТВО НА ТОЗИ МАЛЪК И БЕДЕН ПЛАНИНСКИ ГРАД?

Добави коментар

Водещи новини