Изпращат големия шампион Величко Чолаков в спортната зала на Смолян

  • 20 август 2017 16:51

  • 13387
  • 1
Изпращат големия шампион Величко Чолаков в спортната зала на Смолян
© Булфото

Спортната зала в Смолян - мястото от където тръгна за големия спорт Величко Чолаков, ще събере всички желаещи да си вземат последно сбогом с големия шампион.

Бронзовият олимпийски медалист във вдигането на тежести от Атина 2004 г. почина внезапно днес. Той остава последният българин, печелил олимпийско отличие в щангите и единственият, донесъл медал в най-тежката категория.

"Най-вероятно поклонението ще е утре, но все още не сме уточнили часа с близките, които в момента са все още в шок. С голяма болка посрещнахме вестта за внезапната кончина на един от най-изтъкнатите ни спортисти – тежкоатлети, почетният гражданин на Смолян – Величко Чолаков. Десетки пъти той ни изправяше горди от огромната сила, мощ и упоритост, с които постигаше успехи в спорта и живота. Сега ще постоим отново прави, за да го изпратим в последния му път. Величко ще остане пример за всички, които ще се посветят на този най-български спорт – вдигането на тежести, пример за всички, които ще поемат по неговия път на състезател и треньор. Пример за всички, които ще бъдат отдадени на обществото и гражданите на Смолян. Той няма да отнеме нищо от себе си. Той ще остане при нас с успехите си, със силата си, с младостта си, любовта си към семейството и наследниците си. Величко ще остане завинаги в сърцето на хората от Родопите. Изказвам най-искрени съболезнования и изразявам дълбоката си съпричастност към семейството, близките и родствениците на Величко Чолаков", заяви кметът на Смолян Николай Мелемов, цитиран от БТВ.

Близките на Чолаков получиха съболезнователен адрес и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. "Ще запазя в спомените си Величко Чолаков с голямото му и добро сърце, отдадено на спорта, семейството и България", се казва в него.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
13387 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Станимир

2017.08.21 | 06:14

1
Почивай в мир шампионе.

Добави коментар

Водещи новини