Роми на бунт, закон ги убивал

  • 17 януари 2012 12:46

  • 1695
  • 8
Роми на бунт, закон ги убивал
©

Убиец за ромите в България, нарекоха Закона за гражданската регистрация ромите от кюстендилския квартал "Изток". Те изразиха готовност да блокират пътя за София, заради отказа на социалната служба да приеме молбите им за социално подпомагане.

"Когато едно от децата е над 14 години, но няма лична карта се отказва помощта за цялото семейство. Лична карта не може да бъде издадена, защото хората нямат нотариални актове за имота си. Повечето къщи, над 75% в квартала нямат нотариални актове. Правителството, депутатите трябва да се намесят. Стотици хора ще останат гладни и боси на улицата. Това ли е начина на интеграция", попита кметският наместник Стефан Лазаров.

Ромите са готови да не получават помощи за детето, което е над 14 години, но да не се лишава цялото семейство. Някои от тях имат по 6-8 деца, повечето родители са безработни. Без лична карта, не се отпускат помощи и за децата с увреждания.

От Общинска дирекция Социално подпомагане са изпратили питане до Агенцията по този казус. Правилникът към Закона за социално подпомагане изисква за всеки член на семейството, навършил 14 години да бъде представена лична карта, каза за Дарик директорът на службата Бойко Шопов. Той даде и днешен пример със семейство от ромския квартал, което е предприело необходимите стъпки и си е извадило нотариален акт за къщата.

Последвайте канала на

1695 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
людмил

2014.02.10 | 07:55

8
Аз ако аз нямам нотариален Акт ще ми гътнат къщата веднага. Но понеже са цигани за тях закона не важи! Ще се дигали на Бунт? Храним ги всичките от люлка до гроб + безплатна вода + безплатен ток + никога никакви платени данъци! Писна ми от тия паразити сърдят се че им отказват помощи АМИ НАЛИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТЕЗИ ПОМОЩИ ДЪРЖАВАТА ГИ Е НАУЧИЛА ДА НЕ РАБОТЯТ И ДА ЧАКАТ САМО НА БАНКОМАТА!
Vengeance

2014.02.09 | 23:18

7
Сега като блокират пътя да им пратят жандармерията както я пратиха срещу протестиращите заради убитите момчета в Катуница.Ами като нямат нотариални актове да си вдигат крадливите черни задници и да ходят да живеят на бунищата , паразити.
Людмил

2014.02.09 | 23:17

6
Стотици хора ще останат гладни и боси на улицата. Това ли е начина на интеграция ДА! това е интеграцията!!! По този начин циганята ще започнат да си търсят работа, да работят и да плащат данъци! Нещо което не са правили през целия си живот!

2014.02.09 | 23:17

5
мама им да еба да ги съберат на едно място и да ги залеят с напалм гнидите безполезни всеки българин с кеф би им ударил кибрита

2014.02.09 | 23:17

4
Егати паразитите, за тях други закони ли важат, живеем в една и съща държава каква е тая работа?
ЦВЕТАН

2014.02.09 | 23:16

3
МАМИЦАТА ИМ ЦИГАНСКА САМО ТЕ ЛИ ИМАТ ПРАВА ЦИГАНИН САМО ОТ БОЙ РАЗБИРА СМЪРТ ЗА ЦЯЛАТА ТАЗИ СГАН
ТЛСМ

2014.02.09 | 23:16

2
Да се връщат от където са дошли а не хем бягат по градовете хем искат и гражданство?!?!?!

2014.02.09 | 23:16

1
да се интеррита другаде,помощите трябва да спрат ,народа няма за себе си пак за тях.да мръъът ако протестират ще се саберем и ще ги бием.Не може днес да живееш там утре другаде и от всякъде да взимаш пари.Трябва ако и двамата родители нямат най-малко средно образование да се спрат помощите за цялото семейство и ако не са си платили здравните осигуровки до 1 месец назад

Добави коментар

Водещи новини