Катуница почита убития Ангел. Днес той щеше да навърши 20 г.

  • 17 януари 2012 10:09

  • 3097
  • 3
Катуница почита убития Ангел. Днес той щеше да навърши 20 г.
©

Катуница ще почете рождения ден на Ангел Петров, който на 17 януари щеше да навърши 20 години. Приятелите на младежа са подготвили празнична заря. Със свещ в ръка те ще посетят лобното място на Ангел и Павел, за да покажат с присъствието си, че никога няма да ги забравят. Събитието организира приятелката на Ангел - 19-годишната студентка Радост.

Жителите на Катуница призовават всички, които са съпричастни, да почетат паметта на момчето, като запалят свещ точно в 17.00 часа пред дома си, общината или на работното си място. "Катуница никога няма да забрави, нека и България не забравя", призоваха жителите на селото.

До няколко дни Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу 55-годишния Симеон Йосифов, който прегази и уби Ангел на 23 септември миналата година в Катуница. На Йосифов са му повдигнати обвинения за умишлено причиняване на смърт при нарушаване на правилата за движение.

От обвинителния акт срещу него става ясно, че Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от - Цар Киро е обещал по 100 лева и безплатни кебапчета на ромите, които извикал на помощ на 23 септември в Катуница. Дъщеря му Събка Рашкова е организирала ромите в Столипиново. Целта на Рашков била да респектира вуйчото на Ангел - Веселин Христов и жителите на Катуница. Мястото на срещата била пред училище "Найден Геров" в Пловдив. Близо 100 души потеглили към Катуница.

Ангел Петров и баща му излезли да защитят Веселин Христов и приятелката му. Ангел бил с кучето си. Тогава внукът на Цар Киро - Кирил Рашков-младши, който държал двуостра сабя, се заканил пред всички на Веселин Христов, че „ще му отреже главата". На улица "Стадиона" Ангел заедно с кучето си се насочил срещу буса, управляван от Симеон Йосифов. Той форсирал двигателя и тръгнал срещу момчето, бутнал го и го качил на капака. Ангел успял да се захване с ръце и да се задържи, но Йосифов усилил скоростта и продължил да го влачи 20 метра. Младежът паднал на пътното платно. Във всеки момент до падането на Ангел, при задействане на спирачката, Йосифов не би го прегазил, посочва прокурорът в обвинителния акт.

19-годишният Ангел Петров бе убит на 23 септември в село Катуница. Смъртта му стана причина за избухване на напрежение между местните жители и "клана Рашкови".

Избухналите безредици в Катуница станаха причина и за втори смъртен случай. 16-годишният Павел припадна по време на щурм на именията на Цар Киро, на метри от мястото, където бе прегазен приятелят му Ангел Петров. Павел имал болно сърце.

Мир на праха им!

Последвайте канала на

Novini.bg
3097 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Bulgarin

2012.01.18 | 23:25

3
Почивайте в мир, момчета! Не заслужавахте това...
Българин

2012.01.18 | 23:25

2
Няма да забравим, няма да простим!
717

2012.01.17 | 22:56

1
Трябва да има възмездие за това и цар Киро да влезне там където му е мястото за много много години, а той на неговата възраст, ще е като до живот.

Добави коментар

Водещи новини