Стубел и Липен от днес са на воден режим

  • 09 август 2017 15:59

  • 1713
  • 1
Стубел и Липен от днес са на воден режим
© Булфото

Със заповед на кмета на Монтана в две села на общината - Стубел и Липен, от днес се въвежда режим на водата, съобщиха от общинската администрация в Монтана.

В село Стубел вода ще се подава от 18:00 до 6:00 часа в четните дни на месеца, а в село Липен в нечетните дни в същия часови диапазон.

Припомняме, че от началото на август в двете села имаше много проблеми с водоподаването, тъй като потреблението на вода се повишава многократно заради това, че местните стопани поливат градини и ниви с питейна вода от чешмите. Най-често хората в ниските части на селищата имат вода и поливат, докато тези във високите нямат нито за пиене, нито за битови нужди. Проблеми за снабдяването с вода на двете села имаше и заради аварии по довеждащия водопровод до тях.

От общината в Монтана уточняват, че въведеният режим е временен и ще важи до нормализиране на ситуацията при първите дъждове и захлаждане на времето в региона. Режимът трябва да гарантира, че в определените часове вода ще има за всички, без значение кой в коя част на селището живее.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1713 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
КОМУНИСТ

2017.08.09 | 17:02

1
КОМУНИЗМЪТ НЕ СИ Е ОТИВАЛ!?!

Добави коментар

Водещи новини