Село Баня - 72 минерални извора и 34 щъркелови гнезда

  • 27 юли 2017 08:45

  • 3608
  • 1
Село Баня - 72 минерални извора и 34 щъркелови гнезда
© Булфото

През лятото село Баня увеличава населението си с около 150 жители, обича да се шегува кметът на това голямо разложко село Мария Юрганчева. Причината са големият брой щъркели, които са заселват тук за радост на местните хора.

Кметицата с гордост отбелязва, че в селото, което се слави със своите 72 минерални извора и лековитата си минерална вода, има и цели 34 щъркелови гнезда.

Тази пролет си е направила труда да преброи щъркеловите апартаменти. Сега във всяко едно от гнездата по електрическите стълбове, по покривите на училището и други сгради в селото, обитателите са се умножили и освен мъжкия и женския щъркел в полет могат да се видят и отрасналите малки щъркелчета. Така действително общият брой на красивите и обичани от хората птици надхвърля 150.

Щъркелите явно обичат да ходят на чисти места, на добри места, с добра енергия, коментира кметът на селото. Ние всяка година имаме все повече и повече щъркели в Баня. А за да дойде тази птица тук, освен храната и подходящите условия, които намира, със сигурност това означава, че мястото е чисто, заредено с много положителна енергия, убедена е Мария Юрганчева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3608 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.30 | 20:47

1
Не вярвам на щъркели, а в народното въстание, само то ще ни донесе достоен живот след седесарския гнет.

Добави коментар

Водещи новини