Ето защо се бави асфалтирането на улиците в Шумен

  • 26 юли 2017 13:49

  • 1186
  • 0
Ето защо се бави асфалтирането на улиците в Шумен
© Булфото (архив)

Асфалтирането на улици и пътища в община Шумен се бави заради обжалване на обществена поръчка, съобщи на брифинг кметът Любомир Христов.

Той уточни, че обществената поръчка се обжалва от фирма, "която е регистрирана само в Търговския регистър, няма минало и история". Тя не е участвала в самата поръчка, а атакува едно от условията в нея - изпълнителят да разполага със собствена или наета от него база за производство на асфалтобетон на територията на общината. Това условие е заложено в обществената поръчка, за да може асфалтът да се полага при около 70 градуса, отбеляза Христов. По думите му е станало "поминък на някои да обжалват обществени поръчки, да ги бавят и да печелят от това".

Христов уточни, че проблемът е представен в Националното сдружение на общините в България, тъй като не касае само общинската администрация в Шумен. Според него от сдружението е необходимо и се очаква да направят предложение за промени в Закона за обществените поръчки.

 

Общинската администрация е заделила около 1,2 млн. лв. за асфалтирането на улици и пътища, което се очаква да започне през есента заради обжалването на обществената поръчка. В момента общинското предприятие по строителство работи по запълването на дупки по улици в града и в села в общината, бе съобщено на брифинга.
Любомир Христов допълни, че след година и половина съдебни дела, състав на ВАС е отхвърлил окончателно жалбата на фирма заради прекратената обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване в селата на общината.

Предстои да бъде обявена нова обществена поръчка за сметосъбиране в 26-те села в общината. В договора обаче ще има клауза, че с предизвестие от месец може да се прекрати поръчката, отбеляза Христов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини