Пенсионери протестираха във Враца срещу увеличение на цените на тролейбусните билети

  • 24 юли 2017 19:15

  • 2902
  • 0
Пенсионери протестираха във Враца срещу увеличение на цените на тролейбусните билети
© Булфото (архив)

Пенсионери протестираха днес пред сградата на община Враца срещу предстоящото увеличение на цените на билетите и картите за превоз по линиите на общинското дружество "Тролейбусен транспорт".

Измененията в наредбата за превоз на пътници бяха приети на заседание на Общинския съвет на 26 юни 2017 г. и предстои да влязат в сила. С промените цената на еднократен билет за пътуване с тролейбус от 60 стотинки става 1 лев, а цената едномесечната карта за пътуване по една линия на пенсионери, които не ползват други привилегии, се увеличава от 10 лева на 26 лева.

Кметът на Враца Калин Каменов, който разговаря с протестиращите, каза, че безплатните карти за най-възрастните не са отменени и остават в сила. Той обясни, че е взел трудно, но важно решение като е предложил изменението на наредбата за превоз на пътници. По думите му това е единственият начин да се спаси от фалит общинското дружество "Тролейбусен транспорт", което застрашено да спре работа в края на годината, предаде БТА.

Каменов допълни, че ако неговите предшественици са поемали отговорност за поетапно увеличение, сега е нямало да се стигне до шоковите цени на билетите.

Протестиращите поискаха да се спре изменението на наредбата за таксите и цените на услугите в община Враца, с които се очаква да се увеличат цените за диетичното столово хранене. Измененията трябва да се гледат на утрешното заседание на Общинския съвет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини