Лошо е качеството на питейна вода в Силистра

  • 08 юли 2017 13:59

  • 5181
  • 0
Лошо е качеството на питейна вода в Силистра
©

Неотговаряща на изискванията за качество питейна вода от централно водоснабдени населени места по показател за нитрати е установена при проверки на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ в Силистра в контролни пунктове в селата Искра и Попина. Това показва справка от инспекцията.

Направени са предписания до ВиК нередностите да бъдат отстранени. Неотговаряща на изискванията за качество вода е установена и в обществени местни гравитачни водоизточници /селски чешми/ в селата Малък Преславец, Богданци, Дичево и Искра. В Малък Преславец отклоненията са установени по показатели коли-форми и ешерихия коли, а в Богданци, Дичево и Искра - по показателя за нитрати.

Дадени са предписания до кметовете да уведомят населението. Изследвани са и 8 проби вода от плувни басейни. Отклонения от изискванията са установени при 5 от пробите по показатели за амоняк, окисляемост и нитрити. Издадени са три предписания за привеждане на качеството на водите в съответствие с изискванията.

Временно е бил спрян от експлоатация закритият плувен басейн в Силистра заради неизпълнение на предписание. Но след отстраняване на нередностите работата му е била възобновена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини