Митничари хванаха над 31 хил. опасни спинъри

  • 04 юли 2017 20:47

  • 7572
  • 1
Митничари хванаха над 31 хил. опасни спинъри
© Pixabay

Митничари хванаха 31 600 опасни спинъри в Русе, София и Летище-Варна през последния месец, съобщиха от Агенция „Митници“ .

Според становището на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН), основните проблеми, свързани с тези продукти, са наличието на завишени норми на тежки метали, лесното отделяне на малки части, които създават риск от поглъщане при деца, а при светещите видове съществува проблем с батериите, които са лесно достъпни и липсват указания за смяната им.

Специалистите препоръчват, ако все пак ще си купуваме спинър, да се следи за CE маркировка, за указания и ограничаващи знаци, че е забранено за деца под 3 години, както и за обозначен вносител и производител. Трябва да се внимава и при употреба, защото тогава вече има и вероятност за нараняване на остри части от тялото. Например при изпускане и силно въртене той може да удари окото на човек и да го увреди. При изделията с батерия трябва да се следи тя да е достъпна само с инструмент или с две независими движения. Лесното отваряне и достъп до нея крие опасност от поглъщане от деца, което може да се окаже фатално.

Държавната агенция и митниците са спрели на граничните ни пунктове и други артикули като запалки, фойерверки, електрически и газови уреди, които крият различни рискове за безопасността и здравето на потребителите, уточняват от митницата.

Последвайте канала на

Novini.bg
7572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
не син

2017.07.04 | 23:11

1
Западни простотии ! Хванали са ми уя ! Измислят си причини за да рекетират производители /обикновено китайци/ или за протекции на свои !

Добави коментар

Водещи новини