Граждани излизат на протест срещу войната по пътищата

  • 04 юли 2017 07:09

  • 1127
  • 2
Граждани излизат на протест срещу войната по пътищата
©

Граждански и професионални сдружения организират протестно шествие в София за спиране на войната по пътищата. Срещата е за безопасността и сигурността по пътищата на България.

От инициативния комитет заявяват, че сме свидетели през последните няколко години на огромните усилия на изпълнителната и законодателна власт да намалят жертвите на катастрофи. Въпреки всички предприети мерки, България е единствената страна в Европейския съюз, която за седем години не е подобрила безопасността си на движение по пътищата. Тя все още е на нивото от 2011 година. Това е причината всички ние, гражданите на тази държава, да поискаме изготвяне на нова ефективна стратегия за отстраняване причините, водещи до загуба на животи на пътя.

По думите на гражданите е необходимо изготвянето на План за действие и създаване на държавен орган, отговорен за управлението на риска от пътнотранспортни произшествия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
П

2017.07.05 | 17:42

2
Всичко е въпрос на култура а тук липсва и няма как да ги спрем простите джигити по пътищата на България и жалкото че загиват много невинни хора

2017.07.05 | 17:42

1
" От инициативния комитет заявяват, че сме свидетели през последните няколко години на огромните усилия на изпълнителната и законодателна власт да намалят жертвите на катастрофи." Нещата няма да се променят само с промяната на законите а с пълен и тотален контрол по път

Добави коментар

Водещи новини