Щабът за защита при бедствия: Всичко е под контрол

  • 02 юли 2017 20:19

  • 7072
  • 4
Щабът за защита при бедствия: Всичко е под контрол
© Булфото

Във връзка с това, което се случва в Европа, наблюдаваме обстановката и свикахме националния оперативен щаб, създаден съгласно Стратегията за намаляване на риска от бедствия 2014-2020, каза пред журналисти днес министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 след заседание на Щаба.

В заседанието са участвали министри и представители от Министерството на земеделието, МО, МРРБ, МОСВ и проф. Брънзов, директор на НИМХ към БАН, както и главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

"В момента сме се свързали с всички областни управители "по линията на дъжда" - от Видин, Монтана, Враца, Плевен. Там вече вали, проверили сме всички системи - големи и малки язовири, министрите докладваха, държим връзка, всички са на телефоните", каза министър Радев. Дирекцията за борба с градушките също имала готовност за намеса, всичко е под контрол, обобщи вътрешният министър, цитиран от БТА.

По думите му идеята е да се предотврати това, което досега се е случвало при подобни бедствия. Оперативният щаб бил в постоянна връзка с премиера Борисов и му докладвали. Министър Радев каза още, че инициативата за това щабът да бъде свикан по-рано била именно на премиера. Премиерът е наредил областните управители да бъдат по местата си и да докладват във всеки един момент за ситуацията по региони. Министър-председателят е разпоредил също при утежняване на обстановката поради метеорологични условия да бъде информиран незабавно за предприемане на допълнителни мерки.

По отношение на пожарите днес ситуацията е била учудващо спокойна, коментира комисар Николов в отговор на въпрос. Вчера са изгорели около 7000 дка житни масиви. Към момента има ситуация, която вече не е критична при Ихтиман, пожарът, който от три дни тлее там, вече е овладян.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7072 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.05 | 21:57

4
ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ ...В РЪКАТА МУ Е ТЕЛЕФОНА И АКО НЕЩО СТАНЕ ..ПЪРВИ ЩЕ УЗНАЕ...БОЖЕ И ТОВА Е МИНИСТЪРА НА МВР...

2017.07.03 | 08:30

3
Не вярвам да сме взели необходимите мерки.Все някой ще се издъни!

2017.07.03 | 08:30

2
и Асеновград ли ?

2017.07.03 | 07:52

1
Бойко Борисов курвата на циганите и еничар за българите

Добави коментар

Водещи новини