Проф. Лъчезар Филипов: НАСА ни тества чрез "Анонимните"

  • 29 юни 2017 08:53

  • 17381
  • 6
Проф. Лъчезар Филипов: НАСА ни тества чрез "Анонимните"
© Фейсбук

Преди няколко дни видео на "Анонимните" обяви наличието на извънземни, базирайки се на данни на НАСА. Агенцията обаче отрече това. Според професор Лъчезар Филипов, астрофизик към Института за космически изследвания към БАН, има две възможни причини, поради които "Анонимните" пуснаха видеото си точно сега.

НАСА отричаше други форми на живот, а след това започна да говори за ледените планети, които са спътници на Юпитер и Сатурн. Сега се заговори за форми на живот в атмосферата на Сатурн и на Юпитер - там, където няма твърда почва. По принцип по-рано НАСА говореше, че живот може да съществува само на каменните планети от типа на Земята, Марс, Венера, Меркурий. Много странно, но НАСА започная много бързо да сменя концепцията си, коментира астрофизикът пред в. "Телеграф" и допълни: Допреди 30 години се отричаха много работи, свързани с живота. След това дойде откриването на така наречената система със седем планети, от които три са в зоната на живот. Отново беше странно, защото тази система беше открита преди четири години от НАСА. Дълго време те не бяха сигурни какво са открили, защото става въпрос за една система, която е мини-система на Слънчевата. Там самата звезда Червено джудже е 10 пъти по-малка от Слънцето. Говори се също за търсене на форма на живот около Алфа Кентавър. Такава система е получена във вид на житен кръг в обсерваторията "Чибилтън" през 2001 година. В полето до радиотелескопа е получено едно съобщение във вид на житен кръг, което много наподобява нашето съобщение, което е изстреляно през 1974 година. В "Чибилтън" вместо на човек има рисунка на главуняк - същество с голяма глава. Нашето съобщение също е във вид на рисунка.

Според професорът има две възможни причини, поради които Анонимните пуснаха видеото си точно сега. Едната е продиктувана от това, че наближава датата 8 юли - годишнина от случая "Розуел". Там падат две чинии, до които е имало тела на извънземни, някои от които още са били живи. Всичко това е било прибрано и скрито. Другият вариант ем че тази информация може да е инициирана от самите членове на НАСА. Те знаят много неща и това е направено, за да се види реакцията на хората. И в момента, когато се види, че няма да има много голям шок, ще бъде публикувано като официална информация.

Лъчезар Филипов коментира и отношенията с колегите си от БАН, след като получи наказание за това, че се изказва от името на академията. "Наказанието си ми стои. Не мога да разбера логиката на моите колеги. Те ме наказаха, а други - американци, германци, непрекъснато говорят на тази тема. Помолих да се разбере кой е инициаторът на това. Имам 40 години стаж в тази академия. Някои искат директно моето уволнение. Защо избърза академията да ме накаже и да публикува наказанието в сайта, без да разбере кой е източникът? Сега стоя с полузатворена уста, не ме допускат до медии и така нататък. Защото, видите ли, аз съм срамял науката. Казвам собственото си мнение."

Novini.bg
17381 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ку-Ку

2017.11.23 | 14:21

4
Ахах, това е оня изкукалия "професор". В лудницата не знам дали има свободни места. Твърде много народ е за там, вследствие на "демокрацията".
Hristo Krumov

2018.08.06 | 09:46

6
изкукала е майка ти
Запознат

2017.11.23 | 14:21

3
А знаеш ли колко бяха по време на соца?Не само лудница ,годишно се издаваха 50--60 смъртни присъди. Убйствата бяха 2 пъти повече ъот сега.
ppp

2017.11.28 | 01:02

5
така е в БГ- ако не си плагиат, а имаш собствено мнение, значи си неприет

2017.11.23 | 14:20

2
БАН - гнездо на бсп - дърти комунисти с промити глави
редник

2017.10.03 | 12:14

1
Пчелите са комунисти !

Добави коментар

Водещи новини