В "Оргахим" - Русе избухна голям пожар

  • 12 януари 2012 06:15

  • 2034
  • 0
В "Оргахим" - Русе избухна голям пожар
© Булфото

Пожар в цех за смола в завод „Оргахим" - Русе е възникнал вчера около 21.00 часа. Това съобщи за "Фокус" главен инспектор Тошко Бързилов от Ситуационния център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението".

При пожара се е срутил покривът на цеха. Създаден е щаб за работа по погасяването на пожара и преодоляването на последиците от него от директорът на ОД МВР Русе комисар Първанов и директорът на ОД ПБЗН комисар Павлов.

Осигурено е водоснабдяване за погасяването на огъня.

Под ръководството на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов работи Централният оперативен щаб към Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) начело с главен комисар Николай Николов, директор на ГД "ПБЗН".

Локализиран е пожарът на територията на завод "Оргахим" Русе единствено в помещението, в което е възникнал, съобщи около 22.30 комисар Светослав Първанов, директор на ОД МВР Русе, пише "24 часа".

Регионалната дирекция за опазване на околната среда е извършила замервания на въздуха за евентуално отделяне на вредни вещества. Към момента няма основание за тревога у гражданите. Отделят се единствено сажди при горенето - каза комисар Светослав Първанов.

Гори производствено помещение, което съхранява голямо количество летливи химикали. В момента на пожара в цеха е имало шестима работници - те са изведени от помещението. Двама от тях са в русенската многопрофилна болница, тъй като имат леки обгазявания.

В потушаването на пожара са се включили над 30 огнеборци. Огънят е бил потушен към 3.00 ч. Чакат се данните от мобилните лаборатори на екоинспекцията, за да се разбере дали има опасност от обгазяване на града, съобщи БНТ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2034 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини