Утре започва "хайка" за изоставени автомобили в Димитровград

  • 21 юни 2017 15:52

  • 1974
  • 1
Утре започва "хайка" за изоставени автомобили в Димитровград
©

В Димитровград от утре започва обиколка на комисия от администрацията, която съвместно с представител на Общинска полиция ще установява излезли от употреба МПС и техните собственици. Тя е част от периодичните проверки за изоставени автомобили от май 2015 година насам, съобщи общинският пресцентър.

На всяко такова превозно средство се залепва на видимо място уведомяващ стикер. С него собственикът се задължава в тримесечен срок да освободи заеманото място, като го премести на собствен терен или в център за разкомплектоване.

Процесът на установяване на собствеността в голяма степен се осъществява и със съдействието на съседи и граждани, когато се касае за собственици на изоставени коли, които не живеят вече на старите си адреси. Именно и затова общината приканва жителите на града за активност.

В рамките на следващите три месеца комисията ще обхожда улици, междублокови пространства и други обществени зони, където има изоставени стари автомобили в занемарено състояние. След 1 октомври т. г. те ще бъдат репатрирани на специално обявен паркинг. Ако в 14-дневен срок не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ники

2017.06.22 | 09:53

1
Айде и в сф

Добави коментар

Водещи новини