УНИЦЕФ помага на България в грижата за децата (снимки)

  • 20 юни 2017 14:50

  • 876
  • 0
УНИЦЕФ помага на България в грижата за децата (снимки)
© МТСП

УНИЦЕФ съдейства на България за подпомагането грижата на децата. Социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  разговаря днес с представителя на организацията за България Мария Хесус Конде.

Двете страни обсъдиха проекта на програмния документ за партньорство между УНИЦЕФ и правителството на България за периода 2018-2022 година. Министър Петков даде висока оценка на сътрудничеството с УНИЦЕФ на регионално и национално ниво и приноса на организацията за подобряването на закрилата на децата в България. Той подчерта, че сред приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС е темата за ранното детско развитие.

"Убеден съм, че успешното ни партньорство за усъвършенстването на тези политики ще продължи", каза министър Петков.

"В последните години България отбеляза изключителни постижения в реформите в грижата за деца. Оценяваме усилията за създаване на услуги, които осигуряват алтернативна грижа в близка до семейната среда", каза Мария Конде и увери, че подкрепата на УНИЦЕФ за България в тази сфера ще продължи.

По време на срещата беше обсъдена реформата в областта на детското правосъдие и продължаването на усилията за развиване на мрежа от услуги за превенция на отделянето на деца от семейна среда. Сред акцентите в разговора беше и подготовката за предстоящото посещение в България на регионалния директор на УНИЦЕФ за Централна и Източна Европа Афшан Кан.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини