Манолова напомни: Правата на децата се нарушават ежедневно в нашата държава (видео)

  • 19 юни 2017 15:38

  • 7222
  • 3
Манолова напомни: Правата на децата се нарушават ежедневно в нашата държава (видео)
© Булфото (архив)

В София се проведе заключителна пресконференция за Укрепване на капацитета на омбудсмана на Р. България за независим мониторинг и популяризиране правата на децата.

Проектът има за цел да укрепи двустранните отношения между България и Норвегия за споделяне на знания, опит и добри практики и постигане на общи резултати в областта на защита правата на децата и техния най-добър интерес, предаде репортер на novini.bg.

Омбудсманът на Р България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на заяви, че правата на децата се нарушават ежедневно в нашата държава. „Това се дължи на празноти в законодателството. Целта на този проект е да създаде една по-добра публична среда и визия за правата на българските деца. Институциите трябва да са по-близо до децата и да чуват техния глас, за да може да им вдъхват увереност“, каза Манолова и добави: „Тази съвместна работа гарантира, че ще приложим най – доброто от европейския опит“.

Манолова разказа, че е било голямо предизвикателство да бъде обяснено на деца от различни възрасти какво означава думичката омбудсман, тъй като тази институция е позната на България едва от 11 години до скоро възрастните не са знаели за съществуването й.

На събитието Манолова обяви своите първи детски посланици – Ния, Ема, Ивана и Ивета – деца от различни краища на България и на различна възраст.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7222 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пораснало дете

2017.06.19 | 20:28

3
То да беше само на децата...
Неразбрал

2017.06.19 | 16:30

1
От кога се нарушават тези права бе другарке? Ти кво направи по тоя въпрос, га беше на власт? Кво пищиш са?
hayabusa 1001

2017.06.19 | 16:56

2
веднага ти отговарям какво ще направи по въпроса:ще дупчи презервативите :Д

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини