Спад на нередовните пътници в столичния градски транспорт

  • 15 юни 2017 08:27

  • 1411
  • 3
Спад на нередовните пътници в столичния градски транспорт
© Булфото (архив)

Има 45 % спад на издадените глоби за 40 лева за нередовни пътници в градския столичен транспорт. Голяма част от клиентите явно са решили да си купят абонаментни карти. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

Той обясни, че след 3 години се предвижда да има работеща и ефективна електронна тикет система.

"При въвеждане на електронна тикет система ще е по-удобно за самия потребител, ще може по-лесно да се следи натовареността на транспорта, няма да има промяна на тарифната политика при електронната система", каза Петров.

Тикет системата не е панацея за всички проблеми в градския транспорт, но ще сме по-ефективни, обясни още той.

"Ще имаме по-точни данни, ще видим къде и по какъв начин се случва т.нар. "гратисчийство". Ще има и броячи в градския транспорт, за да разберем колко са пътниците и колко не са се валидирали и така ще изпратим контрольори там, където се установят сериозни нарушения", заяви още Христиан Петров.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1411 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.22 | 16:14

3
Одита от Сметната палата на ЦГМ казва всичко. Безотчетност безконтролност безстопанственост безхаберие и тн. На никой от ръководството не бе потърсено сметка нали са видни партийни членове на шайката Гроб.
аз

2017.06.22 | 16:14

2
В статистиката защо не са включени гратисчиите от Факултето? Защото са електорат на ГЕРБ,нали?

2017.06.15 | 18:25

1
Алоо младежа със западното образование къде са ви приходите на ЦГМ. Нещо много липси има.Гратисчии няма ама и приходи няма къде потъна парата.........в черната партийна каса на шайката

Добави коментар

Водещи новини