Алекси Стратиев: Шокиран съм, че Цветан Цветанов трябваше да търси снегорини за АМ "Хемус"

  • 11 януари 2012 07:48

  • 1172
  • 0
Алекси Стратиев: Шокиран съм, че Цветан Цветанов трябваше да търси снегорини за АМ "Хемус"
©

Изключително неприятен беше инцидентът със задръстванията по АМ "Хемус". Действията на полицията по случая бяха адекватни, основният проблем беше в "Автомагистрали" ЕАД, която беше натоварена с почистването на магистрала.

Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-директорът на Главна дирекция "Охранителна полиция" Алекси Стратиев.

Той заяви, че е шокиран, че се е наложило вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена да търсят роторни снегорини, при положение, че тази техника е била налична в "Автомагистрали". "Не е вярно, че полицията не е спряла тировете, първите камиони от колоните тръгнаха без разрешение и блокираха движението. Спирането на камионите започна от Велико Търново, откъдето бяха отклонявани. Проблемът беше, че пътят не беше почистен. Изказването на премиера, че снежинките трябва да се ловят във въздуха означава, че асфалтът трябва да бъде черен. С наличната си техника "Автомагистрали" би трябвало да е почистила, но това не беше сторено", посочи Стратиев.

Той съобщи, че всеки шофьор, който не се съобразява с полицейските разпореждания подлежи на лишаване от правоуправление за срок от 6 месеца плюс глоба. Стратиев уточни, че ще се обсъжда предложението за ограничаване движението на тировете за определен времеви участък, но това би трябвало да е временно и не за всички пътища.

Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов се съгласи, че блокадата на "Хемус" е предизвикана от пълното безхаберие на "Автомагистрали". "Те хубаво си караха Йорданов и Ивановден, но проблемите отнесоха шофьорите", заяви той.

По повод предложенията за ограничаване на движението на тировете Лалов каза, че България и сега се заобикаля от много международни превозвачи заради нейната непредсказуемост в това отношение. Той каза, че трябва да се вземе решение в дългосрочен план по този въпрос, а не да се променят периодично правилата. "Страната ни е поела ангажимент да осигури транзитни маршрути в рамките на ЕС и трябва да се съобразим с това", напомни Красимир Лалов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини