Деца питат Марио Бакалов какво е да летиш в облаците

  • 10 юни 2017 06:53

  • 10225
  • 1
Деца питат Марио Бакалов какво е да летиш в облаците
© Фейсбук

Българиският пилот Марио Бакалов ще бъде специален гост на Деня на бащата в Националния военноисторически музей. Пред Novini.bg той сподели, че много се вълнува за срещата си с децата. Очакванията са му повече от малчуганите да се заинтересуват какво е усещането да летиш в облаците и как се управлява най-големия пътнически самолет в света.

Той прикани всички да дойдат на това позитивно събитие.

Денят на бащата в НВИМ ще започне днес от 10 ч. и ще продължи до 18 ч. Специално за събитието Българската армия ще представи военни машини Мерцедес, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка. А всички желаещи ще могат да влязат в кабините на хеликоптер Ми-24, самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“, които са част от експозицията на музея.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, телескопичен товарач, комбиниран багер-товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

Входът е свободен.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
10225 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2017.06.10 | 11:24

1
Гледайте филма "разходка в облаците".

Добави коментар

Водещи новини