Утре ще е топло и слънчево

  • 09 юни 2017 20:21

  • 8150
  • 0
Утре ще е топло и слънчево
© pixabay.com

През нощта разкъсването на облачността от запад ще продължи, но на места в Източна България все още ще превалява. Там ще продължи да духа умерен северен вятър. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца, съобщава „Фокус”.

Утре ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност преди обяд над Източна, а в следобедните часове – над Западна България. Почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен северен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над Черноморието в сутрешните часове облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява слабо. Около и след обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа умерен, на моменти и силен северен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 21° и 25°. Температурата на морската вода е между 20° и 23°, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите на Западна България ще се развива купеста облачност, на отделни места и купесто-дъждовна с краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Ще е по-топло, с максимална температура на височина 1200 метра – около 19°, на 2000 метра – около 12°.

В неделя ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, след обяд и вечерта - с гръмотевици. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. В понеделник все още ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен от север-североизток. Във вторник бързо ще се затопли - дневните температури на места ще достигнат 30 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове.

Последвайте канала на

Нора Виткова
8150 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини