Мая Манолова: Бях омбудсман в действие (видео)

  • 08 юни 2017 11:17

  • 4542
  • 5
Мая Манолова: Бях омбудсман в действие (видео)
© Булфото (архив)

Бях омбудсман в действие, не просто гара разпределителна. Oпитах се да направя институцията пределна прозрачна. Това каза омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на пред депутатите при представянето на годишния доклад за работата си през 2016 г.

Тя благодари за доброто взаимодействие на шефа на правната комисия Данаил Кирилов, на парламента, на финансовия министър и на всички държавни институции, с които спецификата на работата й изисква да работи.

От отчета стана ясно, че ръстът на жалбите до омбудсмана е скочил със 74 на сто. „Всяка втора препоръка на омбудсмана е била изпълнена“, подчерта Манолова. „17 362 сънародници са били приети в приемната на омбудсмана, а общо 27 032 души са потърсили съдействие от институцията. Това е с 12 хил. повече спрямо 2015 г. Изнесох изцяло работата на институцията на терен с 27 приемни в страната“, похвали се омбудсманът.

Манолова акцентира и на двете национални кампании, които поде - "Великден за всеки", която подпомогна пенсионерите, неполучаващи коледни и великденски бонуси, както и "Не хаби - дари", насочена към българските домакинства, които унищожават 670 хиляди тона храна. В същото време се оползотворяват само 270 тона, храната се разпилява от всички нас, които купуват и хвърлят, констатира Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Успяхме да затворим паралелната частна съдебна система, това са арбитражните съдилища, които съдеха зад гърба им гражданите дори без да ги уведомят, даже и за несъществуващи задължения“ добави омбудсманът. По думите на Манолова правата на гражданите се ощетяват най-често от монополите, с които битката е и най-неравна.

Благодарение на парламента намалихме 6 пъти юристконсултските възнаграждения“, отчете общественият защитник, като обобщи за борбата с монополите: "Опитах се да озаптя "Топлофикация". Тук имам най-малко да се похваля, защото битката е сериозна."

Манолова посочи и действията си в защита на правата на децата, работниците, чиито работодатели държат с месеци без заплати и призна, че си е мислела, че депутатите са решили проблема с бързите кредити, но от лбите се оказало, че не е така. Тези небанкови институции се изхитрили да си измислят други такси за поръчител.

Парламентът единодушно - със 190 гласа "за", прие Доклада за дейността на омбудсмана на Република България през 2016 г. Депутати от всички парламентарни групи поздравиха Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за усилията и дейността й през миналата година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4542 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петров

2017.06.09 | 18:01

5
На женския пазар говорят,че бат Бойко я направи омбудсман за да мълчи за аферата Костинброд с изборните бюлетини.Само лъжат и крадат.
Петров

2017.06.09 | 18:01

4
На женския пазар говорят,че бат Бойко я направи омбидсман за да мълчи за аферата Костинброд с изборните бюлетини .Само лъжат и крадат.
до Петров

2017.06.09 | 18:01

3
Ей, глупак, наври си го отзад......
bivsh atakist

2017.06.09 | 18:01

2
ХОРАТА Я ХАРЕСВАТ.ДЪРЖИ СЕ МНОГО ПО МЪЖКИ ОТ МНОГО ПОЛИТИЦИ.
Гълтун

2017.06.08 | 16:49

1
К'о каза, к'о?!?GANG BANG в действие!!!!:::::DDDDDDD

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини