Държавата с жестоки мерки за борба с катастрофите. Подлагат автомобилите на адски проверки (видео)

  • 08 юни 2017 11:38

  • 14878
  • 17
Държавата с жестоки мерки за борба с катастрофите. Подлагат автомобилите на адски проверки (видео)
© novini.bg

Зам. - министърът на транспорта Ангел Попов коментира пред novini.bg част от мерките, които трябва да се предприемат, за да се намалят ПТП. Той напомни, че волята за борба с катастрофите на пътя е категорична и тя ще се води с всички възможни средства. Попов е на мнение, че в основата на черната статистика е слабото обучение, което получават младите шофьори. По думите му, разяснителните кампании, които се провеждат също са слаби. „Сега обаче сме направили един много амбициозен план и стратегия за действие. Разяснителната кампания дори в училище ще бъде подобрена“, обясни той.

„Планът за действие е съобразен с МВР, както и с всички институции, които имат отношение към движението по пътищата. Имаме контакти с всички браншови организации. Направили сме срещи с автошколите по авто-мото подготовка във връзка с една комисия за изменение на изпитните въпроси. Има чудесни предложения“, обясни зам. - министърът на транспорта. „Чисто теоретично трябва да бъдат увеличени часовете на обучение на новите шофьори“, добави Попов и разясни: „Ние ще направим един вариант, при който да има достатъчно часове един човек да бъде обучен правилно и да бъде коректен на пътя“.

Предвижда се и промяна в листовките, напомни той. „В тази връзка водим интересни преговори с МОН. Има малки пропуски и грешки, които ще ги отстраним, така че да не заблуждаваме и явяващите се на изпит“, заяви Ангел Попов.

Зам.-министърът коментира и предстоящото разделение на Закона за движение по пътищата на три части - пътната инфраструктура – табели, обозначения; обучението ще бъде в самостоятелна графа и контролът на пътните превозни средства ще е третата графа. Идеята на това разделение, по думите му, е да се концентрира вниманието върху всяка една част. „Ще се опитаме с колегите от КАТ и работим в тази посока, контролът да бъде толкова висок, че да няма никаква възможност неизправни автомобили да се движат по пътищата в България. Затова пунктовете за технически преглед ще бъде свързани с МТИТ и един автомобил ще бъде проверяван максимално“, обясни Попов.

Зам. - министър Ангел Попов посъветва всички шофьори винаги да бъдат спокойни на пътя, да намалят оборотите и да не си мислят, че са недосегаеми. Той заяви още, че никой не е цар на пътя.

Какво още каза зам. - министърът на транспорта Ангел Попов пред novini.bg, може да чуете ТУК:

 


По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Последвайте канала на

Novini.bg
14878 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Castor

2017.07.11 | 12:18

16
Тъпаци! Основната вина са скапаните пътища, не автомобилите!

2017.07.11 | 12:18

17
И малоумните водачи
Анонимен

2017.07.11 | 12:18

15
За мен основния проблем е, че голяма част от шофиорите са джигити. Българина има кола, но няма пари за хляб и само се оплаква. Ползвайте градския транспорт и спайзвайте правилата за джижение. 80 км, означава ДО 80 километра, не "поне" 80.... Почти всеки българин има кола..... И бензи
ЛИквидация на КАТ

2017.07.11 | 12:17

14
За всяка катастрофа са виновни престъпниците от СОФИЯ> Наглите убиици принудиха милиони водачи да увреждат земята с включени скенери и фарове през деня. Скенерите заслепяват трайно и денем и нощем ВИкаме им "ЕЛектрожени".
ЛИКВидация на КАТ

2017.07.11 | 12:17

13
ИМА забрана за лепене на предни стъкла на ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО СТИКЕРИ., ТЕрористи на власт принуждават МИлиони водачи да лепят холограмни оръжия.СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА>ИМА Отвличане на вниманието има катастрофи
АМАН от убиици

2017.07.11 | 12:16

10
КАТ и МВР са длъжни да арестуват вносителите на НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ПРОЕКТО НАРЕДБИ увредили трайно БЪлгария.. Основния ЗАКОН ЗАБРАНЯВА КАМЕРИТЕ .КОрумпирани на власт внедриха десетки хиляди камери убиици по пътищата..
Тъпак си ей!

2017.07.11 | 12:17

12
Камерите ли са ти ти проблема бе недоностче. Не келешата с БМВ-та по 3К и без мозък в главата, които карат все едно снимат Бързи и Яростни. Отговорими пишлеменце
ЛИквидация на КАТ застрашават оцеляването на БЪлга

2017.07.11 | 12:16

9
Единствените терористи и престъпници на пътя са служителите на МВР И КАТ Тези издържани с ограбвани пари от народа се ползват за жестоко вредни тежко терористични мероприятия.

2017.07.11 | 12:16

11
Ей психопат не пиши глупости а си пий хаповете

2017.07.11 | 12:16

8
милиционерската мафия е в яко настъпление , камери закони бля бля , целта им са репресивни мерки срещу обикновените граждани , мисли те ли че ще засегнат мутро-бизнесмените убиващи по пътищата , или наглите ;служители; от системата ? нема как да се случи

2017.07.11 | 12:16

7
Ако проверките и прегледите станат като в Англия ви гарантирам ,че подобни произшествия ще намалеят драстично!Да отидат и да се поучат от тях.
Всичко е ясно

2017.07.11 | 12:16

6
отново прах в очите на хората, ала бала е всичко само на приказки и на лист хартия. Да ви го нач**укам животни долни и гладни! 5 стотинки не давате за това, че всеки ден умират млади хора и пътищата станаха гробище по-голямо и от Сирийското, казвам го с болка разбира се! Баклуци с
naco

2017.07.11 | 12:15

5
Другарю Попов,а с ДУПКИТЕ,ДУПКИТЕ,ДУПКИТЕ по пътищата ни, КАКВО правим???? Ще има ли ЖЕСТОКИ МЕРКИ,към съответните "началници" отговарящи за поддържането на определените им участъци????Защото ПАРИ трябва вече да ИМА,след като другарката Лиляна Винеткова ги ОСИГУРИ!? Ако разб

2017.06.09 | 19:50

1
Там където има дупки, няма катастрофи с ранени и убити - факт

Добави коментар

Водещи новини