Възстановят щетите от дъжда в село Струпец

  • 05 юни 2017 21:02

  • 1604
  • 0
Възстановят щетите от дъжда в село Струпец
© Булфото

Община Сливен предприема спасителни и аварийно-възстановителни работи за пораженията от дъжда в село Струпец, съобщиха от Общината. На 2 юни краткотраен проливен дъжд, придружен с гръмотевици, в количества над 70 л/кв. м, паднал за по-малко от 1 час, е наводнил цялото село Струпец. От образувалия се воден стълб, с височина 50-60 см, и последващото пренасяне на инертен материали и парчета от разрушена асфалтова настилка и основа на пътя всички улици в селото стават непроходими.

За кратко време е прекъснато електрозахранването. Екипите на електроразпределителното дружество са се отзовали незабавно. Наводнени са имотите в източния край на населеното място, където със силите на пожарната са извършени незабавно отводнителни мероприятия. Повсеместно са наводнени дворовете в селото. Унищожени и увредени са земеделски насаждения. Намиращите се в близост до селото овощни градини са заляти и са под вода с невъзможност за оттичане.

От възникналата ситуация е нарушен нормалният ритъм на живот и работа в населеното място. Има блокирани подходи към имотите. Придвижването на хора, животни и превозни средства е невъзможно и опасно. Засегнато е цялото население в селото, 320 жители и около 150 души, приходящи през почивните дни.

Поради обстоятелството, че е възникнала необходимостта от въвеждане на режим в критична и опасна зона за определено време, за да се овладее бедствената ситуация и приложат спешни мерки по провеждане на незабавни спасителни и аварийно-възстановителни работи, ограничаване процесите на увреждане на инфраструктурата, при условията, че има опасност да се случи бедствие, свързано със увреждане здравето на хора и животни, нанасяне на значителни вреди на имущество и инфраструктура, със заповед на кмета на Сливен са възложени спасителни и аварийно-възстановителни работи. С изпълнението им ще бъдат възстановени проходимостта на улиците и проводимост на преминаващите през селото дерета.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини