Порой наводни вилна зона в Русе, отмениха бедственото положение в Сливо поле

  • 03 юни 2017 15:24

  • 11085
  • 1
Порой наводни вилна зона в Русе, отмениха бедственото положение в Сливо поле
© Булфото (архив)

Отменено е бедственото положение в община Сливо поле, област Русе. Решението е било взето в 19.00 часа снощи. Това съобщи кметът на Сливо поле Валентин Атанасов.

Бедственото положение бе обявено в четвъртък вечерта заради сериозни щети, нанесени в шест населени места в общината от силна буря, придружена с проливен дъжд и градушка.

Атанасов обясни, че електрическото захранване и водоподаване вече са възстановени, а падналите дървета са нарязани и отстранени от улиците. Той каза още, че на 5 юни /понеделник/ в сградата на общината в Сливо поле ще се организира среща, на която представители от областната дирекция "Земеделие" ще разяснят на пострадалите земеделци как и при какви условия могат да кандидатстват за обезщетение. В края на идната седмица комисия ще огледа на терен какви са щетите.

Според Атанасов по предварителни данни около 10 000 декара със земеделска продукция е унищожена.

В Русенско валежите на места продължават. Проливен дъжд тази сутрин е наводнил дворове на къщи и зеленчукови градини във вилната зона Касева чешма край Русе, вода е влязла и в приземните етажи на домове.

"Дъждът продължи около час и половина. Водата унищожи път, застлан с камъни, с дължина около километър, като в момента придвижването с лек автомобил по него е невъзможно. Покрай него има много къщи", обясни живеещата във вилната зона Мария Станкулова, цитирана от БТА.

Тодор Върбанов, който също има къща в "Касева чешма", каза, че при проливни дъждове винаги има проблем с пътя, тъй като няма отводнителен канал и водата се оттича по него.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров каза, че сигналът е подаден тази сутрин. Екип на противопожарната служба е бил на място.

Димитров коментира, че вилните зони са извън регулация, но когато започне ремонтът на уличната мрежа в града, фрезованият стар асфалт, при желание на жители от зоната, може да бъде използван за застилане на черния път.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
по голямо бедствие

2017.06.09 | 13:42

1
от управляващите няма.

Добави коментар

Водещи новини