КАТ и ДАИ с мерки срещу замърсяването на въздуха в София

  • 03 юни 2017 11:00

  • 1899
  • 1
КАТ и ДАИ с мерки срещу замърсяването на въздуха в София
© Getty Images (Архив)

Засилени проверки на вредните емисии от автомобилите в София, планират Столичният КАТ и Държавната автомобилна инспекция. Това съобщават от министерството на транспорта. Двете институции ще търсят финансиране за закупуване на нова техника, защото наличната е малко и е остаряла, информира БНТ.

София е градът с най-мръсен въздух в страната. През миналия месец са отчетени минимални превишения на нормите на фини прахови частици в кварталите "Дружба", "Павлово" и на "Копитото" на Витоша.

Основният замърсител на въздуха през лятото е трафикът, допълват от Агенцията по околна среда. В София се регистрират по 14 хиляди автомобила на месец. Контролът за вредни емисии при първия технически преглед се извършва от столичния КАТ. От там признават, че той е неефективен, защото техниката недостига, а наличната е морално остаряла. От Столичната община са готови да помогнат за решаване на проблема.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1899 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.04 | 14:11

1
София е с най мръсен въздух не в България а в цяла Европа за което благодаря на мнозинството общински съветници от Герб и Фандъкова според които всичко е ОК.

Добави коментар

Водещи новини