Ангелкова и Нено Димов провериха пречиствателната станция в Созопол

  • 02 юни 2017 14:42

  • 1145
  • 0
Ангелкова и Нено Димов провериха пречиствателната станция в Созопол
©

Министрите на туризма - Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard, и на околната среда и водите - Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, направиха съвместна проверка за работата на пречиствателната станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в Созопол.

Градът е сред най-предпочитаните курорти по Южното Черноморие и през лятото значително увеличава гостите си, затова е много важно да се съблюдават хигиенните изисквания и нормите за здравословен отдих, подчерта министър Ангелкова.

За модернизацията на канализационната система на Созопол-Черноморец-Равадиново е реализиран проектът "Интегриран проект за водния цикъл на гр. Созопол - първи етап". Отпадъчните води на Созопол и Черноморец се пречистват в ПСОВ-Созопол. По оперативната програма "Околна среда 2007/2013 г." през 2016 година са изградени контролно-пречиствателната станция "Равадиново" и напорен тръбопровод, част от проекта за канализация на село Равадиново. Така отпадъчните води ще постъпват до довеждащ колектор на ПСОВ-Созопол.

Министър Ангелкова прогнозира успешен летен сезон и очакван ръст на туристите в страната между 7 и 10 на сто. Сред най-атрактивните морски и културно-исторически дестинации е именно община Созопол, която през последните години не само чувствително диверсифицира туристическия си продукт, но и на практика разшири активния летен сезон, с което привлича още повече посетители, каза Ангелкова.

През миналата година в област Бургас са пренощували близо 1 600 000 души, което спрямо 2015 година е ръст 18,5 процента. Реализираните нощувки в местата за настаняване са над 9 милиона /ръст близо 22 процента/, като приходите от тях са над 444 милиона лева, а увеличението е близо 23 на сто. Важен принос за тези резултати има и община Созопол, акцентира министър Ангелкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини