Ден на безпилотните летателни системи ще се състои в Софийския университет

  • 02 юни 2017 07:44

  • 812
  • 0
Ден на безпилотните летателни системи ще се състои в Софийския университет
©

Първият в България научно-индустриален форум, посветен на последните постижения и на възможностите за приложение на безпилотни летателни системи в различни области от живота и икономиката, започва днес от 9.30 часа в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Целта на форума е да започне дискусия и обмяна на опит в сферата на безпилотните летателни системи и за приложенията им за решаване на конкретни практически задачи.

Форумът ще е в две сесии. Първата е от 9.30 до 11.30 часа и на нея ще се представят разнообразни приложения на безпилотните летателни системи. Втората сесия на форума е методологична - от 12.30 до 16.00 часа, на която ще се демонстрират възможностите на летателните технологии.

Въпросите, които ще се обсъждат на форума за безпилотните летателни системи, са от важно значение за много области - икономиката, националната сигурност, опазването на природната среда, управлението на природните и техногенните кризи, отбраната, селското стопанство, градското и пространственото планиране, регионалното развитие и инфраструктурата, изследванията на археологическото наследство.

Използването на безпилотни летателни системи е не само научна, фирмена или административна задача, тъй като често се налага съвместна работа на различни институции и организации. Отчитайки, че в България практически липсва опит за съвместна работа по толкова голям обхват от проблеми, организаторите на форума полагат началото на годишни срещи на потребителите на безпилотни летателни системи, на държавните и образователните институции, на производителите на технологични решения на безпилотни летателни системи и на компаниите, предлагащи подобни услуги, за да се представят и обсъждат техните постижения, решения и приложения в практиката.

Последвайте канала на

Нора Виткова
812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини