Семейство с двегодишно дете в снежна блокада

  • 09 януари 2012 16:54

  • 3370
  • 1
Семейство с двегодишно дете в снежна блокада
©

Девет човека, сред които семейство с двегодишно дете, са блокирани в местността "Атолука" на 4 км от село Равногор, заяви кметът на община Брацигово Васил Гюлеметов пред радио "Фокус".

„Нашата техника стигна на 1 км от "Атолука" и не можа да освободи пътя. Подаден е сигнал в служба „Пожарна безопасност и защита на населението" и в момента една голяма машина за почистване на сняг пътува към курорта. Тя е стигнала до Пещера и продължава да се движи към местността "Атолука", каза Гюлеметов.

Там остава блокирано семейство с три деца, най-малкото, от които е на 2 години. С тях са няколко младежи и една жена, която живее там.

Семейството е от Пловдив и е добре запасено с храна, но малкото им дете не е в добро здравословно състояние, уточни кметът на община Пазарджик. Младежите, които са от Брацигово, са привършили храната, но другите им помагат, докато дойде техниката и пътят не бъде почистен, каза още Гюлеметов.

Затрупани от снега са и живущите в село Осиковица, община Правец. Те дори нямат възможност да информират когото и да е било за кризисната си ситуация заради липса на комуникационни връзки.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3370 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mitko

2013.12.06 | 08:56

1
abe prosti hora, 6to ne si stoqt na gaza v tqh, kade sa tragnali s malko dete v taq zima

Добави коментар

Водещи новини