Община Плевен ще постави 95 пейки по искане на гражданите

Община Плевен ще постави 95 пейки по искане на граждани пред жилищни блокове, квартални градинки и други публични места, съобщиха от общината.

Желанията на хората ще бъдат изпълнени като бъдат преместени досегашните пейки от градската градина на места, посочени от граждани. В момента тече изпълнение на проект за обновяване на градината, който предвижда смяна на сегашните пейки с нови. По решение на ръководството на общината, вместо да бъдат похабени старите, от местния бюджет ще бъдат осигурени допълнителни средства за преместването им. Възложено бе на общинска фирма пейките да бъдат запазени в добър вид и монтирани на новите места.

И през днешния почивен ден се работи в изпълнение на проекта за обновление на централната градска градина на Плевен. Той е финансиран по програмата "Региони в растеж" и включва ново парково обзавеждане - пейки и кошчета за отпадъци, нова настилка, поливна система, детски съоръжения, площадка за скейтборд, три беседки, енергоспестяващо осветление, широколистни и иглолистни дървета, храсти и алея с рози.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет