Шефът на КТ "Подкрепа": Хората оскотяха, минималната заплата трябва да е 800 лв.

  • 18 май 2017 17:56

  • 29988
  • 5
Шефът на КТ "Подкрепа": Хората оскотяха, минималната заплата трябва да е 800 лв.
© БТВ

Тази пиеса беше играна преди 2 г. по същия начин, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по повод решението на Върховния административен съд за отмяна на повишението на минималната заплата на 460 лв.

В периода на обжалването от тричленка на петчленка най-вероятно постановлението ще бъде прието от Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще остане в сила, посочи Манолев.

По думите му минималната заплата е доходът, който трябва да се гарантира на един работник, за да може той просто да преживее. Ако следваме съотношението пенсия - заплата, в момента минималната заплата трябва да е 800 лв. За да бъдат тези величини в синергия, трябва да се случи това, коментира синдикалистът.

Пропуснахме много дълги периоди в собственото си развитие. Министър-председателят призоваваше у нас да дойдат инвеститори, защото имаме квалифицирана работна сила, работеща евтино. Такава работна сила обаче е възможно да се задържи само в условията на диктатура. В свободните държави квалифицираните хора, работещи евтино, просто хващат самолета и заминават. При нас има инвеститори като тези в шивашката индустрия, работещи на ишлеме, от които страната ни просто няма нужда. Някой ден може да дойдат и истинските инвеститори, но тук има много "но"-та, заяви Манолов.

Ако продължаваме да унищожаваме образователната си система, тогава в още по-голяма степен няма да можем да разчитаме на качествен трудов ресурс. Образованието е майка на всичко, и паралелно с него възпитанието, които в днешно време са проблем. Хората оскотяха до такава степен, че оставиха децата си на произвола на съдбата, хистеризираха и ги защитават в много случаи, когато не са прави, а това не е правилно и не води до нищо добро. Аз лично съм "ял" достатъчно "задвратници" и нямам лоши спомени от това, каза още Димитър Манолов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
29988 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.26 | 16:31

5
Тоя едно говори друго мисли трето прави.Пак е отворил гардероба с лакардиите.Всички знаем че синдикати в България НЯМА.
bek

2017.05.26 | 16:31

4
в германия мин заплащане 8,5 евро на час цени на гориво 1,15 евро храни малко по скъпи от бг колко ли трябва да е мин заплата в бг горанов да каже ама след 10 години ще дава само пенсии щот работници няма да има освен депутати и министри
Хора, бдете!

2017.05.19 | 12:46

3
И този е оскотял, щом си мисли, че с 800 лева ще задържи робите Им тук. А може и да не го мисли, но 30 сребърника са си 30 сребърника...
Бг

2017.05.19 | 09:23

2
Оскотял,оглупял,осакатял,огладнял,озверял,обеднял,ооооо..
Сашо

2017.05.18 | 23:39

1
Оскотял е народа ана не той взима тройна минимална заплата затова му е свидно!

Добави коментар

Водещи новини