Патриарх Неофит прие посланика на Палестина в България (снимка)

  • 18 май 2017 15:41

  • 2397
  • 1
Патриарх Неофит прие посланика на Палестина в България (снимка)
© Българска патриаршия

Патриарх Неофит прие днес посланика на Палестина в България Ахмед ал Мадбух по негова молба, съобщи отделът "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

"Дано мирът, който ни е оставил Господ Исус Христос, надвишаващ всеки ум, да изпълва сърцата ни и да утеши нашите братя в страдание", е казал Негово светейшество на срещата си с посланик Мадбух. Той е посетил патриарх Неофит, за да го запознае със ситуацията около започналата на 17 април т.г. обща гладна стачка от над 1600 палестински политически затворници от различни израелски затвори. Посланикът на Палестина е подчертал, че исканията на стачкуващите нямат политически характер, а чисто хуманитарен, свързан с елементарни човешки права на затворниците, с режима на посещения на техните близки, с достъпа до медицински грижи и с условията за живот.

Ахмед ал Мадбух е отправил молба към патриарх Неофит да спомене в своите молитви около 6500-те палестински политически затворници, които са в израелските затвори, между които малолетни, жени, хора на преклонна възраст и в тежко здравословно състояние.

Българският патриарх е изразил своето състрадание към всички страдащи и пленени, изразявайки надежда за скорошно помирение на враждуващите.

На срещата посланикът на Палестина е изтъкнал също, че уважението към другите религии е основополагащо за исляма.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2397 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.23 | 06:30

1
ДС Синода е филиал на КГБ и няма нищо общо с християнската вяра , а е руска шпионска централа!

Добави коментар

Водещи новини