Намериха починал от измръзване старец на автобусна спирка

  • 09 януари 2012 09:18

  • 1433
  • 0
Намериха починал от измръзване старец на автобусна спирка
©

Очаква се днес към обяд да бъде отменено обявеното вчера бедствено положение в Чепеларе, след като пътят до там вече е разчистен и всички комуникации са възстановени.

Стихията обаче взе трета жертва в региона - възрастен човек е намерен замръзнал на автобусна спирка край село Мугла, съобщи тази сутрин началника на областната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Смолян Красимир Шоторов.

Заради обявеното бедствено положение в Чепеларе са отменени учебните занятия до сряда включително. Засегнати от обстановката в града са хотелиери и туристи, съобщи Радио "Пловдив". Областният управител на Смолян Стефан Стайков свиква днес среща с всички отговорни институции и фирмите, ангажирани със снегопочистването в района. Очаква се да бъдат наложени санкции заради непочистените проходи.

Губернаторът настоя, че макар да са били традиционно готови за лошото време, най-неприятната "изненада" е дошла от лошото състояние на електропреносната мрежа, чийто срив остави три дни без комуникации десетки селища в региона.

Десетки населени места в страната все още са без ток след усложнената зимна обстановка в събота и неделя. Властите обаче уверяват, че ситуацията постепенно се нормализира.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1433 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини