Даскал спука ребро на ученик, отказват да го изгонят

  • 09 януари 2012 07:15

  • 9422
  • 19
Даскал спука ребро на ученик, отказват да го изгонят
©

Седмокласникът от Трето основно училище "Христо Ботев" в Сандански Илия Владимиров Златков е със спукано ребро вследствие на юмручен удар, нанесен му от неговия учител по физкултура Стоян Тодоров. Той е ударен с юмрук и изритан от Тодоров. Инцидентът е станал във физкултурния салон в сградата на училището преди коледните празници, пише Струма.

Три дни след като бил ударен с юмрук и ритнат в тазобедрената става, Илия разказва на по-големия си брат Божидар за инцидента. От него е заведен на лекар, направена му е снимка и е установено, че е със спукано ребро. Депозирана е жалба до РИО на МОМН в Благоевград. Седмокласникът е бил помолен от директора Румен Сидеров да отегли жалбата си, за да не се вреди на имижда на училището, а тормозът и обидите срещу Илия продължават.

Ето какво разказа битият ученик Илия Златков: След часовете директорът ни позволява да слизаме във физкултурния салон да играем тенис. Докато оставих телефона и го изключих, г-н Тодоров ме хвана, издърпа ме за фланелката и ме удари с юмрук в гърба и с ритник ме изхвърли извън фикултурния салон. След няколко дни казах на брат ми, че съм удрян от учителя. Той отиде до училището и се видял с господина, който се държал арогантно и грубо с него. Двамата си раздърпали дрехите пред погледа на други учители.

На другия ден отивам и моите съученци ми казват: "Бягай, скрий си". Казали им, че съм викал брат си да се бие в училището. Г-н Тодоров ми каза: "Ела тук, ще ти строша главата. Ще ви бия и двамата с брат ти". През голямото междучасие отидох при баба и видях брат ми. Казах му, че съм подложен отново на тормоз и отидохме заедно в училище. Пред него г-н Тодоров каза, че не ме е ударил и заключи: "Айде, бегай от главата ми". Брат ми го хвана за рамото и го блъсна. Тогава се качихме при директора Р. Сидеров и му обяснихме за случая. На следващия ден учителите започнаха да ме гледат озлобено.

Г-жа Муларова започна да ме дърпа и ме пита какви сцени сме правили вчера. "Ходили сте при директора, какъв е тоя брат ти". Аз й казах, че само го извиках, за да се разберем при директора, а тя ми отвърна, че нямаме право да се качваме горе без нейно разрешение при директора и заяви: "Какъв си ти, само настройваш брат си да идва да се разправя с учителите. Какъв е този брат, 200 кила и два метра висок, да идва да бие в училището"". Брат ми отново дойде в училището на следващия ден. Разбраха се с директора, че няма да има проблеми. Три дни не можах да спя, имах силни болки.

Дни преди да излезем във ваканция, бях подложен отново на тормоз. Имах случай и преди това със същия господин. Той искаше да обвини мой съученик, че е счупил прозорец. Тогава ме удари с шут в задника. Аз паднах, той ми каза: Искаш ли да те пребия тук, няма камери и няма кой да те види. Качих се при директора и той тогава обеща, че ще говори с г-н Тодоров. Той беше ударил още едно момче. Бяхме с него при директора и му обяснихме. Той тогава каза: Добре аз ще се заема с него. Слязохме от кабинета на директора, той ни видя и ми се закани в присъствието на съученици.

По-големият брат Божидар разказа: Преди 15години учих в същото училище. Въпросният г-н Тодоров и тогава постоянно тормозеше децата. Спомням си как ядохме пердах от него. Докато сменяше гумите на колата, се бяхме навъртели деца и едно го попита какво е станало, а той започна да го шамари. Десетина ученици от училището са станали свидетели как г-н Тодоров е ритал и ударил с юмрук брат ми. Отидох в училището, но разбрах, че са свършили часовете на г-н Тодоров. От охраната ми казаха, че си е тръгнал към 3.30 ч., да отида на следващия ден.

Отидох в училището през голямото междучасие и се обърнах към него, като се представих, че съм брат на Илия, а той: "Бе я се разкарай. Той е за бой, много е лигав, трябва да го стягате". На другия ден ме извика директорът и ми обясни, че Илия не е от лошите деца, нормален ученик е и ще говори с учителя. Разбрах, че са скрили камерите, иначе на същото място има монтирани.

Пуснах жалба до РИО и преди няколко дни ми се обади директорът Румен Сидеров и класната учителка Елена Муларова да оттегля жалбата си. Само за няколко дни брат ми от лош ученик стана много добър, златен. Оттеглих жалбата, тъй като се промени драстично държанието на учителите към Илия.

Попитах директора Р. Сидеров какво наказание ще наложи на учителя Тодоров и той ми обясни, че ще получи последно предупреждение за изгонване. Оттеглих жалбата си от РИО, но ще търся правата си по съдебен път. Брат ми е със спукано ребро и няма да оставя нещата така. Преместваме го за втория срок в друго училище. Няма да учи повече при тези злобни и агресивни учители, които вместо да го учат и възпитават, бият, държат се арогантно и тормозят учениците, заключи братът Божидар.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
9422 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Aneta

2013.10.03 | 22:39

18
Учители обикновено стават комплексирани и неуспели в живота хора. Неудовлетвореността им от живота се проявява под формата на арогантност и подигравки спрямо учениците, което е скандално и недопустимо. През последните години повечето учители си нямат и понятие от педагогически усет. Боклуци...
Виолина

2013.10.03 | 22:40

19
А да си посещавал на живо маймунарник?
Мирослав Мирчев

2012.02.27 | 15:54

16
И как стигна до този генерален извод госпожо (госпожице) Психолог?!
как да си направим сами геноцид

2013.10.03 | 22:38

17
Ако искаш да унищожиш своята нация, не забравяй да скапеш образованието. Действа малко бавно, но пък резултатът е гарантиран.
Мирослав Мирчев

2012.02.27 | 15:50

15
Койчо, искам да те попитам, кога си влизал за последно в учебен час? Имаш ли идея въобще как се държат учениците СЕГА в училище и с преподавателите?...
хм

2012.01.10 | 15:48

2
Абе хора,малко помислите преди да обвинявате цяло съсловие в некоректност,заради поредната жураналистически раздухана сензация. Нещо намирисва тая работа-даскал да бие години наред и нищо...Имам доста познати учители във всякакви възрасти,дори не смеят да си помислят да вдигнат ръка-санкциите са ужасни.Никой няма да прикрива човек,който бие децата-абсурд е това.Има някаква постановка тука. А що се отнася до брата просто да пусне жалба в районното,едно медицинско и ще осъдят учителя.Ако въобще има нещо вярно и може да се докаже...
14/88

2012.02.22 | 09:25

14
Прав си,нещо много намирисва историята...а до хората писали по-долните коментари-вие откъде на къде решихте,че това е 100 % истина?Като гледам битото 'дете' е от ромски произход,а те обикновено се държат нагло и нахално в училище,не зачитат установените ред и правила,държат се неуважително и тн. (визирам мнозинството от тях).Според мен такива 'индивиди' само с бой може да се оправят.100 % е направил нещо за да ядоса учителя до степен,че да забрави тежките санкции!

2012.01.10 | 23:32

11
Ако някой учител направи това с моето дете, няма да излезе от болница 1 година.Толкова ли не се намери някой да му смели мутрата на този боклук.А къде е ръководството на училището?Оня педераст директора да не му е любовник та го прикрива? Да изгонят всички даскали - малоумници!
stanimirbg

2012.02.22 | 06:06

13
Чета и не можах да се стърпя да пиша! А бе днешните родители сте много кухи бе аз също съм родител и имам респект от учителите все пак на тях им се плаща за да възпитават нашите деца, а не да ги укротяват .Мисля че не учителите са комплексари а родителите и по специално такива като тебе ,учителят е служебно лице и не си мисли че си най-силния и всички ше правиш на мармалат ,днешните гамени не се търпят и то заради такива като тебе ,ще видиш и твоето някой ден в някой заден двор с марихуаната в ръка. Казвам последното по повод,че всеки ден тука до работното ми място се събират ученици от близкото училище напушват се и отиват да "учат"без въобще да им пука за учители,родители и други досадници. Така че господинчо помисли преди да се изкажеш неподготвен.Едно време (като имам впредвид преди 15-год и повече) учителите бяха непрекосновени като полицаите сега такива мухляри като тебе дошли от близкото село ще правят на мармалад ами как твоето отроче ще има респект пред учитела като ти с плиткия си разум му сриваш авторитета пред децата. Аман от плиткоумници.
555

2012.02.22 | 06:05

12
Бой на почивки. Дори трябва да разрешат на учителите да ги съветват редовно така. Тия сега са изродчета и то благодарение на родителите.
Койчо

2012.01.10 | 23:30

6
ЧЕ имат нужда от вкарване в строя, имат. Боя е крайна мярка. Но и за бой са УЧИТЕЛИТЕ. Аз съм имал учители, които баз да повишават глас са държали класа в ред и сме ги харесвали. Имал съм и такива кретеноиди, които дори не знаят собствения си предмет и не могат да вдъхнат респект. Въпреки че не харесвах химията, учителката така успяваше да поднесе материала, че не се налагаше да се тормозя допълнително в къщи. Но такива учители са рядкост.
!

2012.01.10 | 23:32

10
Не са случили на родител... Ако учител посегне на моето дете което тази година ще е първи клас просто няма да може да стъпи на краката си за да влезе отново в училището... Не си представям как тоя 10 и повече години би бил и тормозил децата и не се е намерил родител да го направи на мармалад...
Грег

2012.01.10 | 23:31

9
Какъвто ни е премиера (куха лейка) такъв и министъра на образованието такива са и учителите подлоги! 90% шлака и 10% сносни преподаватели.
.

2012.01.10 | 23:31

8
В момента, в който видях, че от вестник Струма са писали статията се отказах да го чета. Не знам какво пише, но със сигурност не е истина. Както тия от Струма пресъздават историите - няма други! НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА! АМА ВИНАГИ!!!

2012.01.10 | 20:56

3
Повечето даскали са тотални комплексари и гледат да избият неудачите си. Правят се на шефове пред децата, защото извън даскало никой не ги зачита.
Chitatel

2012.01.10 | 23:31

7
Много правилно отбелязваш, че даскалите извън даскалото никой не ги зачита. Затова не ги зачитат и учениците им. Оттам идват проблемите като този, който е описан в статията.

Добави коментар

Водещи новини