Борисов и Плевнелиев ще играят хоро за “Гинес”

  • 08 януари 2012 16:17

  • 6468
  • 5
Борисов и Плевнелиев ще играят хоро за “Гинес”
© булфото

Новият президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г най-вероятно ще участват в рекорд за “Гинес” - най-дълго хоро, пише 24 часа.

Етноизпълнителката Елица Тодорова вече е изпратила персонални покани до двамата първи мъже в държавата да се хванат за ръце редом с около 50 000 участници от цялата страна и чужбина. Сред видните танцьори ще бъдат спортният министър Свилен НейковСвилен Нейков Свилен Емилов Нейков е български състезател и треньор по гребане, министър на физическото и златните момичета на Илияна Раева.

Масовката тръгва мощно от центъра на Варна на 10 юни. Известната певица вече е депозирала документи в централата на “Гинес”, които са одобрени. Тя кандидатства в категорията "Най-дълго хоро на Балканите и в света". В тази категория преди години кандидатства и народният певец Илия Луков. Въпреки внушителния брой танцьори - около 13 000, не беше вписан рекорд в книгата за световни постижения. Рекордът беше обединението между хората от всички региони в страната. Те тропнаха с много хъс право хоро пред катедралния храм "Св. Александър Невски".

На най-популярното българско хоро от Тракийската етнографска област е заложила в своя проект Елица, прославила страната ни на "Евровизия" с хита "Вода".

Екип от експерти от Гинес вече е в България, за да направи свое проучване на обстановката и условията. Според правилника, след като специалистите изгледат кадрите, ще преценят има ли рекорд, или не. "До момента не е поставян рекорд за най-дълго хоро със силно подчертан фолклорен елемент. Дай боже рекордът в тази категория да е български", пожелала си Елица в новогодишната нощ, когато участва в концерта "Сцена под звездите".

Замисълът на проекта е в хорото да се включат деца, ученици, тийнейджъри и млади хора. Няма да бъдат забранени и игриви стари баби, които няма начин под звуците на мелодията да не живнат, сподели етноизпълнителката. Водещите танцьори ще са от професионални и самодейни състави от цялата страна. Идеята ми е хората да осъзнаят къде са българските корени - традициите, фолклорът, които са ни запазили като нация през годините, разсъждава Елица. Според нея даже и да не бъде регистриран рекорд, важното е обединението, единството между хората в трудни времена като днешните.

Подготовката на рекорда е поверена на специално създаден инициативен комитет. В него участват известни изпълнители. Поканени са Лили ИвановаЛили Иванова Лили Иванова е родена в гр. Кубрат. Завършила е медицински техникум във Варна, а по-късно работи и Васил Найденов. Безрезервна подкрепа е оказал и олимпийският шампион Армен Назарян. Според Елица известният спортист приел идеята километричното хоро да обедини арменци, гагаузи, татари, македонци и роми.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6468 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
1

2012.01.09 | 01:03

5
W W W . O R I G I N A L N I . B E - - -КУПИ ФУТБОЛНА ТЕНИСКА 11/12!

2012.01.09 | 01:03

4
До 30 % намаление от www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си
gerb pederasi

2012.01.09 | 01:03

3
abe q da udarqt po edin ku4ek s bratqta si cigani, nali boko tikvata gi za6titava s policia
kritika

2012.01.08 | 20:52

2
i iska6 vednaga da kaja 4e e naroden 4ovek li dano polu4i sarde4en udar i jena mu da zaginat evnovremnno

2012.01.08 | 20:51

1
---- Прикрепено писмо (до директора на БНТ-Вяра Анкова.) ---- Подател: евгени славков До: director@bnt.bg Относно: до директора на БНТ-Вяра Анкова. Дата: Неделя, 2012, Януари 8 16:20:06 ЕЕТ Госпожо Анкова,все пак не забравяй,че БНТ е национална медия,за да разполагаш лично и манипулативно-лицемерно в услуга на една шепа разбойници -управляващите.Цветанов не може да узакони 6-те си апартамента ,освен с икономите на майка му от закуските му.Първанов не може да се докаже обединител на нацията със свите АБВ-писания,да прави противопоставяне в услуга на БСП и Трипода.Борисов не може да узакони мутренския си произход от БСП чрез Сакскобурготски,който бе доведен чрез Мултигруп по предписание на БСП,но реже ленти на Просперитет.Доган не може да се легитимира освен чрез антиконституционната ДПС по план на БСП. Станишев вече не може да се прави на опозиция с Борисов,защото вече няма "софийски боклуци".Службите не могат вече да се снимат пред "екзотични диваннчета" и акции"октоподи'",освен сега да изявят цар Киро като най-големия престъпник.Корупционно-криминалния характер на политическата схема се подхранва чрез Благоразположението на такива като Вяра Анкова ,за да успеят Номерата на Триподи попове и др.Дядо поп не може да се аргументира с Първа и Втора заповеди на Господа, но с ПРЕДАВАНИЯТА по БНТ с любезното съдействие на поставени директори,като "семейната" приятелка на Цветанов с ПАРАШУТЕН СКОК в съдебната система. Е това, ако не се нарича Абсурдистан,здраве му кажи .

Добави коментар

Водещи новини