Мъртва риба в река Мечка откриха служители на РИОСВ - Пловдив

  • 11 май 2017 13:12

  • 2991
  • 1
Мъртва риба в река Мечка откриха служители на РИОСВ - Пловдив
© Gettyimages

Проверка на експерти на РИОСВ - Пловдив, и Басейновата дирекция "Източнобеломорски район" е констатирала загинала риба в река Мечка. Сигналът за това е подаден от кмета на с. Поройна, община Първомай, Петко Налбантов. Това съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Кметът е съобщил за замърсяване на реката в чертите на населеното място, което според него е от фекалии от краварниците в с. Леново, община Асеновград. Инспекторите са проверили района на фермите и са локализирали мястото на замърсяването - дерето на р. Леновска. Взети са проби, но не е открит източникът на замърсяването поради лоши климатични условия и липса на достъп, уточняват от РИОСВ.

Изпратено е писмо до кмета на община Асеновград за предприемане на спешни действия за установяване на причинителя на замърсяването и за прекратяването му.

От 3 май в РИОСВ-Пловдив са получени 6 сигнала за замърсяване на река Мечка, при всички не е открит източникът на замърсяване. Последният сигнал е от 10 май, при проверката на който са констатирани следи от утайки от замърсяване. Очакват се резултатите от взетите проби от Регионалната лаборатория в Пловдив.

Случаят ще бъде предаден на Окръжната прокуратура в Пловдив за установяване на причинителя за замърсяването.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2991 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
monstakilla

2017.05.11 | 13:20

1
vsi4ko moje da se slu4i v Bokolandia.

Добави коментар

Водещи новини