Използвайте сезонните български зеленчуци!

  • 08 май 2017 09:59

  • 3401
  • 3
Използвайте сезонните български зеленчуци!
© Булфото (архив)

Зелените листни зеленчуци понякога са гастритогенни – тоест възбуждат стомашно-чревни проблеми. Това каза в студиото на "Денят започва" по БНТ проф. д-р Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

„Нитратите са причинители на подобни смущения. Те се съдържат и в природата. Не са токсични. Най-големите количества се съдържат в спанака. Нитратите са водно разтворими и термолабилни“, посочи проф. Байкова.

„Страните, от които внасяме плодове и зеленчуци, са по-рискови за нас и контролът от Българската агенция по безопасност на храните е засилен“, каза още тя.

Проф. Байкова препоръча да използваме сезонните зеленчуци с произход България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3401 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.08 | 14:07

3
Винаги ще купувам вносни стоки. Череши 60лв. А помните ли кореком, всички ламтяхте за него.

2017.05.08 | 12:41

2
Само ако са евтини и качествени! Стига само са ревали за субсидии, а да ги препращат, чрез поставени лица в Русия!
stella blanka

2017.05.08 | 12:41

1
Ям си салатка от марули и нищо ми няма на стомаха и червата,чувствам се добре.

Добави коментар

Водещи новини