Йорданка Фандъкова и Момчил Неков откриха в София фотоизложбата "Това е моята Европа" (сни

  • 05 май 2017 15:07

  • 2058
  • 0
Йорданка Фандъкова и Момчил Неков откриха в София фотоизложбата "Това е моята Европа" (сни
© Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и евродепутатът Момчил Неков откриха днес в София фотоизложбата "Това е моята Европа". За България е много важно, че е част от европейското семейство.

"Радвам се, че точно днес, в навечерието на Деня на Европа, се открива тази изложба. Интересът очевидно е бил много голям, след като над 300 млади хора са изпратили повече от 1200 свои снимки за участие във фотоконкурса“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред гостите, съобщават от българско училище за политика "Димитър Паница", които са съорганизатори на изложбата.

Йорданка Фандъкова е връчила първа награда на Марияна Минчева (19 г.) от Карнобат - самолетен билет до Брюксел. Освен че ще може да разгледа белгийската столица, победителката във фотоконкурса "Това е моята Европа" ще посети централата на Европейския парламент и ще се срещне с български евродепутати.

"Много се вълнувам, че ще ходя в Брюксел, още повече, че това ще бъде първото ми пътуване в чужбина", казва Марияна, която спечели журито със своята черно-бяла снимка на пловдивското Небет тепе.

Фотоконкурсът и изложбата "Това е моята Европа" е част от проекта "Европа и аз", който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2058 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини