Блокират центъра на София заради парада за Гергьовден (видео)

  • 05 май 2017 11:14

  • 5514
  • 1
Блокират центъра на София заради парада за Гергьовден (видео)
©

Ще предприемем всички необходими мерки за сигурност. Молим всички граждани да бъдат търпеливи, защото тези мерки са в техен интерес.

Това обяви на бирфинг в СДВР старши комисар Антон Златанов. Той разкри какви мерки ще предприеме столичната полиция по повод предстоящия утре Военен парад за Гергьовден и поредицата почивни дни. Движението на градския транспорт в централната градска част на София ще бъде затруднено след 7.00 часа. Ще има много полицейски коли и заграждения. В района, където се провежда парада и водосвета, въобще няма да се допускат автомобили. Районът ще бъде отцепен. Гражданите ще преминават през КПП-та и ще бъдат проверявани от служители на НСО, обясни той.

Нашият съвет към тези, които напускат столицата за почивните дни, е да не го обявяват публично и в социалните мрежи, допълни старши комисар Борислав Борисов, заместник-директор на СДВР. Имаме призив към хората, които остават в София. Ако видят съмнителни лица, незабавно да подават сигнали на тел. 112. Не препоръчваме да се предриемат самостоятелни действия, защото тези лица могат да бъдат опасни. Хубаво и полезно ще е описанието на лицата да бъде възможно най-подробно. Това важи и за подаването на сигнали за съмнителни багажи и пакети. Така ще имаме по-висока успеваемост, каза още той.

Всяка година създаваме сериозна организация при влизането и излизането от София, разкри комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР. Тази година няма да е по-различно. По всички направление ще имаме сериозно полицейско присъствие. Както винаги, след 16.00 часа ще се спира движението на тежкотоварни автомобили. Екипите ни вече са по места и ще подпомагат излизането от София. На 8 май очаквам по-засилен и интензивен трафик, защото много хора сляха почивните дни за 1 и 6 май. Призовавам шофьорите да спазват дистанция. Това е най-важното, каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.05.05 | 13:51

1
дивашки милиционеризъм в действие

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини