Пробутват ни некачествен бензин

Нарушения на закона и некачествени дизелово гориво откриха при проверки в няколко бензиностанции в страната, съобщава Нова тв.

Бензиностанциите са на територията на София и областите Пловдив, Перник, Хасково и Кюстендил.

„Проверките бяха направени след индикация за некоректно данъчно поведение на три търговски вериги, стопанисващи бензиностанциите, както и за техни контрагенти - доставчици на горива, за които са установени данъчни задължения в общ размер на повече от 350 000 лева”, съобщиха от МВР.

На една от бензиностанциите е открито допълнително електронно устройство, което е служило за манипулиране на постъпващата информация към приходната агенция. Образувано е досъдебно производство.

Запорирани са над 38 000 л енергийни продукти и са иззети над 5000 лв. оборотни средства от обектите. Контролни мерки са предприети и към данъчен склад, от който е установено, че са закупувани и разпространявани горива без да е внесена банкова гаранция.

Извършва се и лабораторен анализ на качеството на разпространяваните горива в търговската мрежа. Ще бъдат изтеглени над 1000 литра некачествено дизелово гориво от един от обектите.

По време на проверките са установени и нарушения на Закона за измерванията и на изискванията за осигуряване на пожарна безопасност на обектите.

Коментари

  1. 2017.06.29 | 14:23
    Некачествен но скъп за сметка на това. Не не може да бъде в Булгаристан няма картел на горивата -доказано е и няма никакви некачествени стоки.Нашата мила родна територия цъфти и процъфтява под ръководството на една шайка бандити и мутри.
  2. 2017.04.29 | 11:07
    Новината да се разбира- някой Не-платил изгърмя с трясък- за назидание на другите- да си плащат редовно и в срок "таксата".
  3. 2017.04.29 | 11:07
    Най добре на влизане във България да пише добре дошли с страната на картелите гарантирано от Герб.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет