Ген. Людмил Ангелов в битка за родното разузнаване

  • 06 януари 2012 07:08

  • 2465
  • 0
Ген. Людмил Ангелов в битка за родното разузнаване
©

Генерал Людмил Ангелов е вероятният бъдещ шеф на Националната разузнавателна служба (НРС), съобщи "Стандарт".

Той се бори за поста с колегата си полк. Звездомир Пенков.

И двамата са заместници на настоящия шеф на разведките ген. Кирчо Киров. Той ще бъде сменен с идването на новия президент Росен Плевнелиев на 22 януари, а управляващите ще пишат закон за разузнаването. С него родните Джеймс-Бондовци ще преминат на подчинение на изпълнителната власт. В момента са към Президентството.


Името на полк. Пенков се завъртя като лична номинация на ген. Киров. Окончателното решение не е взето, тъй като предстоят консултации и с Плевнелиев, който трябва да издаде указ за назначаването.

Преди да се стигне до двете кандидатури от НРС, било обсъждано името на сегашния главен секретар на МВР Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет. Мотивът бил, че много добре се справя с работата си. В крайна сметка обаче било решено, че екипът в МВР работи много добре и в никакъв случай не бива да бъде развалян. Допълнителен мотив било, че разведките са затворена система и няма да приемат добре външен човек. Както станало с назначаването на настоящия депутат от СДС Димо Гяуров по времето на кабинета "Костов".

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и МВР шефът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отказаха да обсъждат кадрови въпроси на НРС, тъй като материята е деликатна и засяга националната сигурност. "Ще се въздържа от коментар, тъй като няма нищо черно на бяло. Не е редно да обсъждам заместниците си", лаконичен бе ген. Киров.

Ген. Ангелов е дългогодишен служител на разузнаването. През май м.г. бе повишен в чин генерал-майор. Бил е на оперативна работа като съветник в няколко български посолства. През 2003 г. е и.д. зам.-шеф на службата. Полк. Звездомир Пенков е завършил войсково разузнаване. Преминал е курсове по дипломация към Дипломатическия институт във Външно министерство, обучение в Центъра за разузнавателна подготовка на НРС и курсове за подготовка на висши ръководни кадри. Офицер е от 1991 г. През 2010 г. става полковник, а година по-късно генерал.

Външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 пък отрече възможността Кирчо Киров да става посланик. Тъй като е бил агент от Държавна сигурност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2465 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини