Митрополит Николай: Възкресението на Христос ни кара да осмислим собствения си живот

  • 16 април 2017 14:11

  • 6555
  • 1
Митрополит Николай: Възкресението на Христос ни кара да осмислим собствения си живот
© Булфото (архив)

Днес християнският свят се прекланя пред дивната победа на Христос над смъртта, защото само тя може да осмисли собствения ни живот, покривайки всеки грях и всяко престъпление против Божията воля. Това каза митрополит Николай пред събралите се десетки миряни в храм „Света Марина“ в Пловдив по повод големия християнски празник Великден, предаде Фокус.

Владиката каза още, че като ученици и следовници Христови, ние сме призвани всеки ден от християнския си живот да бъдем съучастници в тази Божия победа. „Трябва всякога да имаме пред очи възкръсналия от мъртвите Господ Иисус Христос и на него, според силите ни, да се стремим в слово и дело да подражаваме във всичко. Той е залогът за нашето спасение. Без светото Възкресение Господ щеше да бъде само един от многобройните учители, които човечеството познава в своята хилядолетна история. Щеше да бъде само един от онези, с чиято мъдрост е изпълнена съкровищницата на човешката култура. Но Христос е син Божи и наш Господ. Той е и пътя, и истината, и живота. Той е наш вечен учител и наставник, небесен господар, който със своята самовластна победа над смъртта разруши преградата, която ни отделяше от небесата", напомни митрополит Николай.

"С любещо сърце Господ продължава да очаква всеки от нас в нашето от Бога дарувано небесно отечество, призовавайки ни всеки ден към любовта, която ни показа на кръста“, посочи владиката. „

"Първи тази любов ни засвидетелства сам Господ, на чиято дивна победа се покланя днес цялото творение. За всичко това отново ни напомня днешния пресветъл и тържествен ден – денят на нашата непосрамена вяра, на нашата светла надежда и на от нищо непомрачената ни радост“, каза митрополит Николай.

Владиката поздрави с Христовото Възкресение всички вярващи, които се намират в пределите на родината и извън нея.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.16 | 18:09

1
Този мръсник може като начало на собственото си пречистване първо да върне колите, часовниците и всички други придобивки на гочиту гергов. Евентуално тогава, може да се прави на каквото и да е!!!

Добави коментар

Водещи новини