Установиха 27 случая на кражби на ток в Перник

  • 05 януари 2012 11:46

  • 574
  • 0
Установиха 27 случая на кражби на ток в Перник
©

27 случая на нерегламентирана консумация на електроенергия установи проверка в пернишкия квартал „Рудничар”, съобщиха от ЧЕЗ.

Най-често констатираното нарушение е присъединяване преди електромер или без такъв. В акцията на „ЧЕЗ Разпределение България” участие взеха 5 екипа на отдел Нетехнически загуби, както и служители от дирекциите Мерене и управление на данните и Експлоатация и поддържане на мрежата. Със съдействието на полицията са образувани 10 досъдебни производства.

Манипулирането на електромерите и незаконното присъединяване водят до намаляване на сигурността и качеството на захранването и влошаване на експлоатационните характеристики на мрежите. Средствата, които компанията губи при нерегламентирана консумация, биха могли да бъдат вложени в реновиране, развитие и модернизация на енергийните съоръжения и подобряване на услугите за клиентите.

„Изготвихме план за действие и тези проверки ще продължат на цялата територия, която ЧЕЗ обслужва. Ще бъдем безкомпромисни и ще действаме в рамките на нашите правомощия за да защитим интересите на нашите клиенти и акционери. Отправяме призив към потребителите да проявяват гражданско съзнание и да подават сигнали в полицията при наличието на ситуации, застрашаващи сигурността на обществото”, каза Петър Докладал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Клиентите на ЧЕЗ могат да подават сигнали и на имейл адрес ntz@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти, както и на денонощната информационна линия 0700 10 010.

Последвайте канала на

Десислава Станева
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини