Румънци "налазиха" Балчик и Албена за Великден

  • 13 април 2017 16:13

  • 6170
  • 2
Румънци "налазиха" Балчик и Албена за Великден
© Булфото

„Днес около 800 румънци се запасиха за великденските празници в хотелите по Северното Черноморие. В Балчик и в курорта „Албена”, където гости чакат 5-7 хотела, вероятно ще отворят още хотели, освен предвидените досега”, каза председателят на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Димитров.

Освен това, извън тези записвания, се очакват румънски туристи, които директно пристигат с автомобилите си – добави той.

Пакетите са за 2 и 3 дни, като цената за един ден на турист е около 180 лева. В пакета са включени задължителните великденски атрибути – козунаци, боядисани яйца, както и празнични вечери с агнешко. Сред другите екстри са безплатни спа-процедури, разходки нос Калиакра и други забележителности в Добричка област.

„В „Албена” вече отворихме 8 хотела за румънските гости. В петък ще ги изненадаме с българска национална вечер – като кухня и музика, в събота малки и големи ще могат да боядисват яйца, в неделя е празничният великденски обяд с агнешко и дробсарма. Наели сме музикални състави от Румъния. В неделя ще има празник на открито с фолклорна програма” – каза Маргита Тодорова - търговски директор на „Албена”АД.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6170 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДОБРЕ ДОШЛИ!

2017.04.14 | 11:44

2
Да не опикаете като "братушките" И ни си стискайте-вашата мин. пенсия е 400 лв. Нашата е 166 .Щели шоково да я увеличат но 200л. А аз съм в шок- всички са едни и същи комуняги. Сега Борисов се настани та същия златен "патриотичен" пръст, на който седеше и Орешарски!
Поправка на ДОБРЕ ДОШЛИ.

2017.04.14 | 07:30

1
Нещо си в грешка! Минималната пенсия в Румъния е 440лв.

Добави коментар

Водещи новини