Джеймс Уорлик: Правителството на ГЕРБ е на върха си, но не за дълго

  • 05 януари 2012 07:48

  • 1403
  • 1
Джеймс Уорлик: Правителството на ГЕРБ е на върха си, но не за дълго
© Булфото

2012 година няма да бъде лесна нито тук, нито в САЩ. Безработицата е доста голяма, но се надявам да видим обновления в икономиката.

Това каза в интервю за сутрешния блок на БНТ посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Джеймс Уорлик.

Той заяви, че ще направи всичко възможно да доведе американски инвеститори в България.

Американският посланик потвърди, че САЩ са по - зле от България по отношение на националния дълг. "България стои много по - добре в сравнение с други държави в Европа, което привлича инвеститорите".

"В България бяха проведени едни много добри избори през 2011 година и страната има една много силна демокрация", каза Уорлик. Той призна, че страната е напреднала изключително много и затова тя трябва да е горд член на Европейския съюз.

Джеймс Уорлик коментира и изборите за президент в САЩ. Той добави, че в момента първичните избори будят много дебати. "Трудно е да се прогнозира какъв ще е следващият президент", каза още той.

"С нетърпение очаквам да работя с новия президент на България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, защото той демонстрира, че е много добър министър и професионалист. Надявам се, също така да продължим работата с Георги Първанов", каза Уорлик.

Наистина пред правителството на ГЕРБ стои един прозорец на възможности, заяви американският посланик и добави, че кабинетът "Борисов" има още много работа по отношение на реформите.  Уорлик заяви, че към момента правителството е на своя връх, но коментира, че това едва ли ще продължи още много.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2012.02.07 | 20:21

1
И аз предполагам, че скоро ще се появи "алтернатива" на ГЕРБ. Интересно ми е само каква точно ще е измамата и как ще се развият нещата. Щом Доган избърза да заяви за тая алтернатива.. ще се опитат да направят нещо..

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини