Започна обработка на зелените площи в Шумен срещу кърлежи

  • 10 април 2017 13:21

  • 1035
  • 0
Започна обработка на зелените площи в Шумен срещу кърлежи
© Булфото (архив)

Обработването на зелените площи срещу кърлежи започна в Шумен от алеята на парка "Кьошкове". До края на тази седмица ще бъдат обработени заслоните на Шуменското плато, стълбите към паметника "Създатели на българската държава", главните входно-изходни артерии и парковите пространства в централната част на града, съобщават от пресцентъра на общината.

По предварително изготвен график ще започне косенето и третирането срещу кърлежи и на тревните площи в дворовете на детските ясли, градини и социалните заведения. Навсякъде след обработката срещу кърлежи ще се поставят табели с карантинния срок на препарата.

Общите площи за обработка в общината са около 1000 декара. Предстои почистване и на зелените терени в междублоковите пространства в кварталите "Боян Българанов", "Гривица", "Еверест", около безистена и залата Младост". До края на седмицата ще приключат подрязването и извозването на клоните на дървета в Градската градина на Шумен, а до края на април ще бъдат изрязани опасните и изсъхнали клони в районите на още близо 60 адреса в града, допълват от общинския пресцентър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини