Кой какво спечели и загуби след изборите?

  • 28 март 2017 08:41

  • 1947
  • 0
Кой какво спечели и загуби след изборите?
© Булфото (архив)

"Наблюдаваме връщане към биполярния модел и ориентиране на хората към по-големите партии", смятат проф. Антоанета Христова и Мира Баджева, които бяха гости в студиото на "Денят започва" по БНТ.

Според Баджева и двете големи партии са спечелили и загубили. "Наблюдаваме връщане към биполярния модел. Очевидно малките партии не предат. хората се ориентираха към големите партии. Залагат на по сигурното, не искат гласовете им да изгорят", каза тя.

"Изключително силен мач си дадоха лявото и дясното. Това дава шанс да се върне дебатът на нормална принципна основа, която да лежи на ценности, на механизми на управление и да научи гражданите да разграничават това, което говорят партиите. Ситуацията дава изключителен шанс на ГЕРБ и БСП, защото по време на тези избори, ще започна с този който е загубил, БСП спечели много силен лидер, според мен те ще оценят това което им липсва, за да може постепенно във времето да отидем към нормализация на политическата структура в България. Не очаквах толкова бързо да тръгнем към тази нормализация. Много бързо се изчистиха малките партии. Ако "Воля" не с слее някъде, не би могла да има дълъг живот. Политическите партии трябва да се научат да играят в своето поле", смята Антоанета Христова.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини