Пловдивският кмет уволни всички служители на общинската бензиностанция

  • 03 януари 2012 14:53

  • 1266
  • 0
Пловдивският кмет уволни всички служители на общинската бензиностанция
©

Уволняват се всичките служители на общинската бензиностанция в Пловдив.

Това съобщи на пресконференция днес кметът Иван Тотев. Всичките 4-5 души ще бъдат освободени, променя се управлението на общинската бензиностанция, каза Тотев. Той не пожела да конкретизира причините за това. На въпрос имало ли е кражби и злоупотреби там, Тотев отговори с многозначителна усмивка, предаде "Фокус".

Готово е заданието на проектирането на Голямо Конарско шосе в Пловдив, с локални пътища и осветление, каза още кметът Иван Тотев. През последните месеци общината е водила кореспонденция с всички комунални оператори по този въпрос. Вече има съгласувателни процедури с електроразпределителното дружество за проектирането на топлопровод. С ВиК пък са водени разговори за проектирането на водопровод, говорено е и с всички кабелни оператори. Ще бъде изградено кръгово кръстовище на западната тангента - от Пловдив до пътен възел Царацово.

Проектирането ще струва около 300 000 лева, които ще поеме общината, каза Тотев. Споразумението за Голямо Конарско шосе е подписано още от мандата на Славчо Атанасов и има решението на Общинския съвет. Вторият инфраструктурен проект в общината ще бъде изграждането на паркинг на ул. „Отец Паисий", проектирането ще е служебно. Паркингът на Тупика на улицата до Одеона е с 34 места паркоместа, които ще бъдат включени в Синята зона. Очаква се паркингът да е готов до месец май. Общината търси възможности за публично-частни партньорства за изграждането на паркинги в централната градска част на Пловдив. Одобрен е и генералния план за организация на движението в града. Движението на автомобили в Капана в Пловдив засега няма да бъде спирано, но до края на мандата потокът от автомобили там ще бъде редуциран до минимум, каза още кметът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини