1500 бензиностанции затварят заради задължителни нивомери

Собственици на бензиностанции поискаха да бъде удължен срокът за поставяне на измерителни системи с минимум година и половина. Засега крайният срок изтича на 31 март 2012 година.

Според представители на бранша, ако не бъдат чути, около 1500 бензиностанции ще затворят, защото нивомерите са прекалено скъпи. Тя заявиха, че ако малките обекти затворят, ще има по - голямо монополизиране на пазара.

„Искаме отлагане поради тежката икономическа криза. Не може за цяла Европа да има криза, за правителството да има криза, а за нас да няма".

Представителите поискаха и лична среща с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На 5 януари представители на организацията трябва да се срещнат с ръководството на НАП, за да изложат позицията си.

Коментари

 1. 2012.01.04 | 00:04
  На някой хора много тегаво взе да им става, като почнат да им гледат доходите, интересно ми е, ако няма какво да крият и ако наистина декларират реални постъпления, какъв им е зора за отлагане. Сега същото ще стане и със касовите апарати, които трябва да се свържат с НАП. Всички "редовни" данъкоплатци реват да не се слага това, защо питам аз? Едва ли ще намерят отговор, цялата държава страда от тарикатчета на дребно, които не си плащат данъците. След крайния срок, аджеба на 31 март 2012, гледай как няма да има сива икономика вече, щото ще ги изпозатворят всички, ама така им се пада. Не може 1,5млн данъкоплатци да издържат държавата, другите да се правят на интересни
  1. 2012.03.30 | 15:18
   Не е точно така! Съгласен съм с теб, че има голяма брой терикатчета, които са покровителствани от управляващите и точат ДДС-та и други неща като ощетяват държавата, но другият момент, е че държавата дере като луда малкия и средния бизнес и това още повече товари точно тях а в тази държава ако всичко ти е изрядно няма и един лев да заделиш, а отделен е факта, че тази далавера със свързаността с НАП се въведе и да печели определ мобилен оператор, който си прибира такси от сим картите в апаратите.
 2. 2012.01.04 | 03:10
  От много време го казвам : "ПАТЕНТНО ПРАВО".Използва се и в момента,за някои дейности:обущарство,шивачество и тн.Спокойно би могло да бъде приложено за поне 90% от малкия и среден бизнес.Безпроблемно би могло да се използва основата от тн "тротоарно право"-колкото и несъвършенно да е то.Да,ама нали "Слънцето" трябва да направи още крадливи пари,когато задълължи всички търговци да закупят от един-единствен вносител нов касов апарат,който (уж) някъде щял да е свързан?Е,кой,уважаеми работници е на далавера : дребния предприемач,който въпреки всички лишения Ви дава заплата ; или някой,с който никога няма да се запознаете?
 3. 2012.01.04 | 03:10
  Първо: нямаме нищо против да ни вържат и към ЦРУ ако искат, но да е за тяхна сметка, но целта тук не е контрол, а изтупване джобовете на дребосъците ! Второ: кой ви каза, че малките бакалии не издават касов бон ? И това, че го издават няма никакво значение защото са на патентен данък и няма нужда да укриват доход ! Малките магазини, особено по селата и да си скъсат гъза няма да направят оборот, който да ги задължи да се регистрират по ДДС ! Трето: връзването няма да отчете нещо различно от това, което се намира в касовите ни книги в момента ! Вие си мислите, че като се върже един апарат към НАП Дянков ще вижда дали търговеца дава бележка на Гошо, така ли ? Ще приберат едни мижави пари от малка част от търговците, другите ще ударят катинара и след като се окаже, че самия НАП няма готовност да приема и обработва данните ще отменят решението, както направиха с регистрацията по ДДС за продажбата на цигари ! Само ще извият малко ръчички, това е целта на вашите ''честни'' мутри !
  1. 2012.01.04 | 03:10
   Колега,от сърце се смях на по-долните коментари на работническата класа,за която работодателя е мазен гъз,и трябва да се краде до дупка.След като прочетох обаче твоя разумен,реалистичен коментар,реших да напиша няколко реда.Първо:НАП няма необходимия software за обработка на такава огромна информация.Второ:и 5 часа да седи инспектор на WI-FI свръзката:как ще ми докаже какъв бон е чукнат,и защо? (Да не говорим,че по закон нямат право да ти докосват компа,а само касовия апарат-освен,със стопанска полициа и хиляди разрешителни).Трето:всеки си задава въпроса-закакво е цялото това ДДС,когато го внасям;а в края на годината ми го връщат?! Не е ли тогава,по-добре без него (подразбирай сам)?!Четвърто : предполагам,че си достатъчно грамотен,за да не им се дадеш на Лапачите от Министерстwото и Президенството.Като финал:един рефрен на John Lennon : ... a working class hero is something to be...
 4. 2012.01.04 | 00:02
  Е,в този случай ще кажа браво на държавата,така се прави.Имаше срок,връщаха им ДДС,ама те не,големи тарикатчета се извъдиха.Затова-ЗАКРИВАЙ!!!
 5. 2012.01.04 | 00:01
  Кво ма ебе че тарикатчето ще си затвори полузаконната сергия! И аз мизерствам. На кого да се оплача?
 6. 2012.01.03 | 23:56
  А, забравих да попитам: щом са толкова безпристрастни в борбата с некоректните данъкоплатци управляващите, какво стана с ''хеликоптерните'' проверки ? Колко от собствениците на палатите с басейни доказаха произхода на парите си ? И колко данък са платили изобщо ? Някой от коментиращите по-долу зададе ли си тоя въпрос ?
 7. 2012.01.03 | 17:24
  това устройство "gprs" стува 400-500 лева 1 касов апарат. Повечето магазини не пускат фискални бонове и съответно не плащат данъци. с GPRS няма да могат да не пускат бележки и съответно ще дигнат цените, следователно пак ние "потребителите" ще го ядем.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет